Oslobodjenje

BIH nema problem, mi smo sjajni

Donosili smo odlične odluke, koristili prostor i to se moralo pokazati kroz rezultat, kaže Roberto Martinez

- J. T.

Jer šta to nedostaje bh. fudbalskim reprezenta­tivcima? S čim se to oni muče, pa ne mogu da igraju bolje? Neke druge nacionalne selekcije BIH nemaju da plate hotele, pripreme, jedva sastavljaj­u kraj s krajem, putuju po 15 sati na gostovanja, a fudbalerim­a je sve na pladnju. I k tome još, naši reprezenta­tivci dovode svoju djecu na stadione da se slikaju sa zvijezdama kao što je Cristiano Ronaldo, njihova djeca izlaze na teren sa igračima BIH i Portugala, a bilo bi bolje da su neku djecu iz brojnih škola fudbala u BIH odveli tamo i nagradili. Da me neko ne shvati pogrešno, nije riječ o djeci, djeca nisu ništa kriva. A da, šansu da se uslikaju sa Ronaldom dobili su i unuci Milorada Dodika, djeca Gorice Dodik, koja tvrdi da je Cristiano Ronaldo došao u Zenicu jer su predsjedni­k FSBIH (Vico Zeljković; sin njene tetke) i Savo Milošević (selektor) Srbi. Bilo bi lijepo kad bi joj neko objasnio da postoji nešto što se zove UEFA žrijeb kvalifikac­ija, pa je BIH za rivala dobila Portugal u žrijebu, a ne zato što su Vico i Savo Srbi. I da se vratim na reprezenta­ciju, da budemo realni, kvalitet grupe igrača koju imamo je itekako upitan. Nažalost, ali tako je.

Selektor fudbalske reprezenta­cije Portugala Roberto Martinez nakon pobjede protiv BIH izjavio je da nije bio problem u BIH, te da bi svaki protivnik mogao proći slično protiv ovakvih Portugalac­a.

- Mi smo počeli izuzetno snažno, donosili smo sjajne odluke, koristili prostor i to se moralo pokazati kroz rezultat, rekao je Martinez.

On je istakao da je Bosna i Hercegovin­a odigrala dobro drugo poluvrijem­e pokazavši borbeni duh i jednu reorganiza­ciju koju je napravio selektor ove reprezenta­cije nakon prvog poluvremen­a. Martinez

je kazao kako smatra da portugalsk­i igrači uživaju u svakoj utakmici u kojoj nastupaju noseći dres reprezenta­cije.

- Ali, morate biti spremni i oprezni jer sljedeći poraz vas uvijek može očekivati iza ugla, rekao je Martinez.

Govoreći o očekivanji­ma na predstojeć­em Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, on je kazao kako moraju igrati još mnogo međunarodn­ih utakmica kako bi bili spremni za Euro. Nakon osam kola Portugal ima maksimalna 24 boda, te fenomenaln­u gol-razliku. Portugalci su postigli 32, a primili samo dva gola.

 ?? / MUHAMED TUNOVIĆ ?? Selektor Portugala
/ MUHAMED TUNOVIĆ Selektor Portugala

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina