Oslobodjenje

Posljednje vijesti

- J. T.

Čelnici trojke i

HDZ-A BIH razgovaral­i su sa šefom Delegacije EU u BIH Johannom Sattlerom. Kako je objavio lider HDZ-A BIH Dragan Čović, tema razgovora bili su funkcionis­anje i prioriteti FBIH.

Predsjedni­k Rusije Vladimir

Putin sastao se u Pekingu sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom te su potvrdili uzajamnu predanost bilateraln­im vezama u jeku međunarodn­ih napetosti oko rata u Ukrajini.

Žrtve teroristič­kog napada

u ponedjelja­k navečer u Bruxellesu su dvojica muškaraca starosti 70 i 60 godina. Treća osoba (70) je teško ranjena. Vlasti su potvrdile da je napadač preminuo nakon ranjavanja. Radi se o Abdesalemu L. (45) iz Tunisa.

Kolo sa tri derbija

Većina utakmica 3. kola BH Telecom Premijer lige BIH za rukometaše odigrat će se danas, a derbiji su u Gračanici, Tuzli i u Doboju. Gračanica dočekuje banjalučki Borac, Sloboda je domaćin Konjuhu, dok će dobojska Sloga dočekati Maglaj.

Parovi 3. kola BH Telecom Premijer lige BIH za rukometaše, danas:

Sloga - Maglaj (17 sati), Sloboda - Konjuh (17), Gračanica - Borac m:tel (18), Čapljina - Čelik (19), Leotar - Krivaja (19).

Goražde - Vogošća.

Izviđač Agram - Hercegovin­a.

Srijeda, 25. oktobar: Odgođeno:

Šoštarić u Zagrebu

Rukometni klub Zagreb predstavio je novog trenera, a to je doskorašnj­i trener ženske rukometne reprezenta­cije Hrvatske Nenad Šoštarić.

- Poziv Zagreba je bio iznenađenj­e, nisam ga očekivao. Ovo je iskorak, ali i zatvaranje životnog kruga. To je klub u kojem sam počeo igrati, rekao je Šoštarić, koji debituje sutra i to u Ligi prvaka protiv Eurofarma.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina