Oslobodjenje

Čavić: U Sarajevo idemo po tri boda

Prošle godine je Čelik izbacio Sarajevo iz Kupa, podsjeća šef stručnog štaba Zrinjskog Krunoslav Rendulić

- J. T. J. T.

David Čavić ustalio se u startnoj postavi Borca, a dobre igre u minulom periodu krunisao je i prvim postignuti­m golom u ovoj premijerli­gaškoj sezoni. Bio je strijelac u derbiju protiv Širokog Brijega.

- Presrećan sam zbog postignuto­g gola, ali želim da istaknem zalaganje svih momaka na minuloj utakmici. Stvorili smo dosta šansi, mnogo više u odnosu na protivnika, igrali dobro i, što je najbitnije, osvojili smo tri važna boda, poručio je Čavić.

Nakon 12 kola Borac je na vrhu tabele, a hvali se najboljim napadom i odbranom u bh. eliti.

- Raduje me što svojim igrama mogu da dam puni doprinos rezultatim­a, ali ja sam samo jedan od trideset igrača u rosteru. Svi imamo isti cilj i svi do jednog imamo istu želju da pomognemo ekipi u svakom trenutku, kaže Čavić.

Naredni ispit za Banjalučan­e je gostovanje u Sarajevu i biće možda i najteži u dosadašnje­m dijelu sezone.

- Čeka nas Sarajevo na svom terenu. Sreli smo se na terenu prije dvije sedmice i uvjerili smo se da se radi o kvalitetno­j ekipi. Poštujemo ih, ali idemo tamo po tri boda, rekao je Čavić.

Fudbaleri Zrinjskog se ove jeseni takmiče na tri fronta. Nakon odigranih 11 mečeva u Premijer ligi BIH i tri u grupnoj fazi Lige konferenci­ja, tim Krunoslava Rendulića okreće se šesnaestin­i finala Kupa BIH protiv Čelika u Zenici.

Oprez

Aktuelni osvajač duple krune u BIH apsolutni je favorit u ovom duelu, ali prošlosezo­nska eliminacij­a Sarajeva upravo u duelu sa Zeničanima jasan je pokazatelj šta očekuje Mostarce u ovom okršaju na Bilinom polju.

- Sigurno je da Čelik ima veliku tradiciju. Meni je izuzetno žao što nisu u Premijer ligi BIH, ali ja im želim da što brže dođu do statusa koji zaslužuju. Naravno da je uvijek gušt igrati u Zenici, tribine su pune, atmosfera je fudbalska. Isto tako, treba reći da nas ne čeka nimalo lagan zadatak, Čelik je izuzetno zahtjevan protivnik. Prošle godine su izbacili Sarajevo iz Kupa, tako da nas to sve poziva na oprez. Radujemo se utakmici, nadamo se da ćemo pružiti dobru igru i da ćemo proći dalje, rekao je u najavi utakmice trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Čelik s klupe od prošle sedmice predvodi Dario Damjanović.

- Manje-više svi znamo ko je Bilbija i ko je Zrinjski. Imaju 20 sjajnih igrača. Mi, sa druge strane, nemamo kvalitetu koja može biti dostojna tom protivniku. Međutim, sjećate se svi utakmice protiv Sarajeva, koje je isto tako kvalitetni­ji protivnik, ali nije dobilo. Mi u ovoj utakmici nemamo puno šta da izgubimo - imamo samo da dobijemo. A, kako će igrači odgovoriti na neki zadatak, to samo dragi Bog zna, rekao je Damjanović i dodao:

- Probat ćemo se namjestiti onako kako najbolje možemo i da svaki igrač na svom mjestu koje zaduži odradi posao 100 posto profesiona­lno. Mislim da, ukoliko taj dio odradimo kako treba, pozitivan rezultat neće izostati.

Neće biti lako

Čelikov dres sada nosi Anes Mašić, koji je svojevreme­no igrao za Zrinjski.

- Trebamo biti svjesni da nam dolazi jako dobar protivnik i da neće biti nimalo lako. Imaju pojedince koji nas mogu kazniti iz svake moguće šanse. Ali, trebamo se skupiti i nadamo se da, ko god da istrči, dat će svoj maksimum, pa ni rezultat neće izostati, rekao je Mašić.

Imaju pojedince koji nas mogu kazniti iz svake moguće šanse. Ali, trebamo se skupiti, ističe Anes Mašić

 ?? ?? Aktuelni osvajač kreće u odbranu naslova
Aktuelni osvajač kreće u odbranu naslova
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina