Oslobodjenje

Željezniča­r i Bašić se sporazumno razišli

Nepuni mjesec nakon što je Upravni odbor plavih odbio Bašićevu ostavku došlo je do raskida saradnje zbog loših igara i rezultata

- R. S. S. K.

Viniciusu novi ugovor

Brazilski napadač Vinicius Junior produžio je ugovor s Real Madridom do ljeta 2027. godine, objavio je kraljevski klub.

- Real Madrid i Vini Jr. postigli su dogovor o produženju igračevog ugovora koji ga veže s klubom do 30. juna 2027. godine, saopštio je Real.

Novi ugovor uključuje i značajno povećanje plaće za Viniciusa, koji je u Madrid došao u julu 2018. Ovaj potez nije iznenađenj­e, jer se Vinicius etablirao kao jedan od najboljih napadača u svjetskom fudbalu posljednji­h godina, a u Realu je nezamjenji­v.

Drulović selektor

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije smijenio je Dušana Đorđevića i na prijedlog Stručnog odbora za selektora mlade reprezenta­cije Srbije imenovao Ljubinka Drulovića.

- Ne bežim od krivice i apsolutno sam svestan odgovornos­ti u delikatnom trenutku. Kolegi Ljubinku Druloviću želim od srca da sa momcima uspešno privede kraju kvalifikac­ioni ciklus i da se plasira na Evropsko prvenstvo 2025, rekao je Dušan Đorđević.

Druloviću je ovo deveti posao u trenerskoj karijeri, a prije 10 godina vodio je juniore Srbije.

Fudbalski klub Željezniča­r će u nastavak sezone ući sa novim trenerom. Upravni odbor kluba sa Grbavice donio je odluku o sporazumno­m raskidu ugovora sa dosadašnji­m šefom stručnog štaba Nerminom Bašićem, a informacij­a je ovo koju je u BIH prvi objavio naš portal Sport1.

Omjer

Čelnici Željezniča­ra su se na ovaj potez odlučili zbog serije loših rezultata i igara kluba sa Grbavice, a stanje najbolje oslikava pozicija na tabeli.

Željezniča­r nakon 12 odigranih kola zauzima 8. poziciju sa 15 osvojenih bodova i gol-razlikom 12:17. Plavi ove sezone nisu ostvarili nijednu gostujuću pobjedu, a trenutno su na omjeru od pet pobjeda i sedam poraza.

Podsjetimo da je Nermin Bašić prije nekoliko sedmica i sam ponudio ostavku nakon pobjede nad Širokim Brijegom u 9. kolu Premijer lige BIH, no rukovodstv­o kluba sa Grbavice ju je odbilo. Ipak, Željezniča­r je nepuni mjesec kasnije odlučio krenuti drugim putem, iz čega je i proizašao raskid ugovora sa Bašićem. Treninge tima sa Grbavice će voditi sportski direktor Samir Bekrić sve do imenovanja novog šefa stručnog štaba.

U javnosti se špekuliše i s raznim imenima kao Bašićevim nasljednic­ima, pa se tako kao prvi kandidati pominju Marko Maksimović i Branislav Krunić. Obojica su sa klupe predvodili Borac i Leotar, a Krunić je vodio i Krupu. Krunić je aktuelni šef struke Željezniča­ra, ali onog banjalučko­g, dok je Maksimović nakon odlaska iz Leotara bez angažmana.

U javnosti se špekuliše i s raznim imenima za novog trenera, pa se tako kao prvi kandidati pominju Marko Maksimović i Branislav Krunić

Početak

Željezniča­r u narednom kolu Premijer lige BIH igra susret sa ekipom Sloge na svom terenu. Početak susreta je zakazan za subotu od 16 sati.

 ?? ?? Pod vodstvom Nermina Bašića Željo ove sezone nema pobjede u gostima
Pod vodstvom Nermina Bašića Željo ove sezone nema pobjede u gostima
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina