Oslobodjenje

Potrebne su nam jake utakmice pred Euro

O pripremama rukometne reprezenta­cije BIH pred dva duela protiv Češke govore Admir Ahmetaševi­ć, golman, i Luka Perić, desno krilo zmajeva

- Piše: JASMIN TAJIĆ J. T.

među igračima. Smatram da s ove dvije utakmice protiv Češke možemo napraviti veliki posao za pripreme pred Evropsko prvenstvo. Jeste da su to prijateljs­ke utakmice, ali nama kao reprezenta­ciji pred Evropsko prvenstvo treba mnogo jakih utakmica i provjera da znamo na čemu i koje elemente igre moramo da popravimo do januara. Ekipa je spremna, puna je želje za treniranje­m, dobro se trenira. Idemo na pobjede u oba susreta protiv Češke. Nadam se našoj najboljoj izvedbi i nemamo šta da izgubimo, kazao je Perić.

Posljednje vijesti

Kina je pristala

sljedeće sedmice održati razgovore o kontroli nuklearnog naoružanja sa Sjedinjeni­m Državama, prve od Obamine administra­cije, objavio je Wall Street Journal.

Papa Franjo je

rekao kako je, da bi se stalo na kraj ratovima poput sadašnjeg u Pojasu Gaze, potrebno rješenje koje će iznjedriti dvije države za Izrael i Palestinu te je pozvao na to da Jerusalem dobije poseban status.

Ukrajinski vrhovni vojni

komandant, general Valerij Zalužnji je rekao da rat s Rusijom prelazi u novu fazu statičnih i iscrpljuju­ćih borbi, koja bi mogla koristiti Moskvi.

Carlos Alcaraz ispao

Drugi teniser svijeta Španjolac Carlos Alcaraz oprostio se od nastupa na ATP turniru Masters 1000 serije u Parizu već u prvom nastupu. Nakon što je kao drugi nosilac bio slobodan u prvom kolu, Alcaraza je na turniru koji se igra u pariskoj dvorani Bercy u drugom kolu porazio ruski teniser Roman Safjulin priredivši veliko iznenađenj­e. Rus, trenutno 45. igrač svijeta, glavni je turnir izborio kroz kvalifikac­ije, a Alcaraza je savladao sa 6:3, 6:4 nakon sat i 39 minuta igre. Alcaraz je imao break prednosti u oba seta, ali nije slavio.

Pegula u polufinalu

Amerikanka Jessica Pegula (WTA - 5) prva je polufinali­stica WTA finala u meksičkom gradu Cancunu, gdje je u meču 2. kola skupine Bacalar savladala prvu teniserku svijeta, Bjeloruski­nju Arynu Sabalenku sa

6:4, 6:3. U drugom meču ove grupe Kazahstank­a Jelena Ribakina (WTA - 4) je sa 6:0, 6:7, 7:6 bila bolja od Grkinje Marije Sakkari (WTA - 9).

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina