Oslobodjenje

Poginuli kapiten i trener NK Sloga

Auto u kojem su bili Nedžad Mujagić i Adnan Fajić upao je u Unu. Jedno tijelo je izvučeno, a za drugim se i dalje traga

- J. T.

Teška saobraćajn­a nesreća desila se u noći sa subote na nedjelju u Bosanskoj Otoci, a život su izgubile dvije osobe. Naime, automobil je sletio s ceste i završio u Uni. U automobilu se nalazilo pet osoba, a tri su se uspjele spasiti. U vodi su ostali kapiten FK Sloga Bosanska Otoka Nedžad Mujagić Džoni, inače zaposlen u JKP 10. juli, koji je radio na naplati računa za utrošenu vodu i Adnan Fajić, sin Rizaha Fajića, nekadašnje­g fudbalera Sloge, koji je i sam nosio dres ovog kluba, a koji je bio pomoćni trener u ovom klubu.

Kanu klub Kormoran je objavio da je uz pomoć Jedinice za podršku USK-A izvukao iz Une tijelo Nedžada Mujagića.

- Sinoć smo uspjeli locirati automobil, a danas smo ga uz asistencij­u Jedinice za podršku USK-A i ostalih izvukli, gdje smo uspjeli pronaći osobu inicijala M. N. Druga osoba, nažalost, nije bila u automobilu, tako da će se u narednim danima nastaviti potraga, saopšteno je iz Kanu kluba Kormoran.

Oglasio se i Nogometni klub Sloga Bosanska Otoka, član Druge lige Federacije Bosne i Hercegovin­e Zapad.

- Dragi prijatelji i simpatizer­i našeg kluba, sa velikom tugom i žalošću vas obavještav­amo da su život tragično izgubili naš kapiten Nedžad Mujagić i pomoćni trener Adnan Fajić. Sinoć se u našoj čaršiji desila saobraćajn­a nesreća u kojoj su učestvoval­a petorica naših nogometaša. Nažalost, ova nesreća je bila kobna za našeg Džonija i našeg Adu, dok su se ostala trojica spasila. Ostavili ste neizbrisiv trag u našem klubu i zauvijek ćete ostati u našim srcima. Neka vam je vječni rahmet, a porodici sabur, stoji u saopštenju Sloge.

Inače, Sloga je u subotu u meču 14. kola Druge lige FBIH Zapad savladala Brnjake sa 4:2. U sastavu domaćina nije bio Mujagić, dok je Fajić bio na klupi ovog tima. Sloga slovi za jedan od najstariji­h fudbalskih klubova u Bosni i Hercegovin­i jer je osnovana davne 1922. godine.

BORAC:

 ?? ?? Nedžad Mujagić i Adnan Fajić
Nedžad Mujagić i Adnan Fajić

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina