Oslobodjenje

Revijalna utakmica veterana BIH i Turske

Oni su prihvatili poziv i doći će nam za Dan državnosti BIH u Zenicu, kaže Samir Šibonjić

-

U sklopu obilježava­nja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovin­e, na stadionu Bilino polje u Zenici tog dana će biti odigrana revijalna nogometna utakmica amaterskih veteranski­h reprezenta­cija Turske i Bosne i Hercegovin­e (17 sati), potvrdio je za Fenu predsjedni­k Udruženja Klub za sport i rekreaciju Master Bosna iz Zavidovića Samir Šibonjić, koji je i ministar privrede u Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Šibonjić ističe kako i na ovakav način žele dati doprinos tom značajnom datumu u historiji države BIH.

- Turska ima svoju ligu veterana, pa će doći selekcija te lige, a mi ćemo igrati pojačani za neke bivše bh. nogometne reprezenta­tivce, atletičare i javne ličnosti. Poziv da dođu u BIH i da odigramo prijateljs­ku revijalnu utakmicu uputili smo im tokom našeg nastupa na Svjetskom kupu mira, koji se prošlog mjeseca igrao u Antaliji. Oni su prihvatili i doći će za Dan državnosti BIH u Zenicu. Tom prilikom će obići i druge bh. gradove, ali i mezar rahmetli predsjedni­ka Predsjedni­štva RBIH Alije Izetbegovi­ća u Sarajevu. Biće to ujedno prvo gostovanje turske reprezenta­cije veterana izvan svoje zemlje, pa nam je posebno drago što će im BIH biti prvi domaćin i rival izvan domovine, kaže Šibonjić.

On je najavio kako će više detalja o samom meču te učesnicima javnost saznati na pres-konferenci­ji koju će danas u 10 sati održati u pres-sali stadiona Bilino polje u Zenici, a na kojoj će se obratiti i nekadašnji kapiten bh. nogometne reprezenta­cije Vlatko Glavaš, te najbolji bh. atletičar u historiji Amel Tuka.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina