Oslobodjenje

Izviđaču pripao derbi kola protiv Gračanice

Skauti su slavili nakon preokreta, jer su gostujući rukometaši vodili na poluvremen­u 17:16

- J. T.

U derbiju 7. kola BH Telecom Premijer lige BIH rukometaši Izviđača su na svom terenu pobijedili Gračanicu sa 34:32.

Sjajni Đurđević

U odličnom susretu Gračanica je bila ta koja je vodila do 43. minute, a onda su domaći preokrenul­i i meč riješili u svoju korist iako je i Gračanica imala šanse, ali nije uspjela da odnese bodove iz Ljubuškog. Diano Ćeško je postigao devet pogodaka za Izviđač, a Filip Odak, Edvin Dželilović i Matej Šimić su dodali po šest. Kod Gračanice je briljirao Omer Mehmedović sa 15 pogodaka.

Banjalučki Borac je kao gost savladao Leotar 33:29. Vladan Đurđević je odigrao još jedan sjajan meč i svom bivšem klubu postigao 14 pogodaka. Dušan Miličević je postigao devet golova za domaće. Borac prvo mjesto dijeli sa Leotarom, koji je kao gost savladao Goražde sa 29:27. Kao i obično najefikasn­iji kod Trebinjaca bio je Vladimir Stanković sa 13 golova, dok je kod Goražda Emsad Pušilo postigao osam. Gostujuću pobjedu upisala je i Vogošća, koja je savladala ekipu Maglaja sa 33:28. Elis Memić je predvodio goste sa sedam pogodaka, a jedan više je kod domaćina postigao Haso Ćosić.

Tri boda kući sa gostovanja nosi i Krivaja, koja je savladala Čapljinu sa 28:23. Amar Amitović je bio najefikasn­iji sa 10 pogodaka, a kod Čapljine je Lovro Krešić postigao pet. Konjuh je na domaćem terenu nadigrao Hercegovin­u sa 27:25. Aid Selimović je bio najefikasn­iji kod Konjuha sa sedam pogodaka, a Amer Šahinović je postigao osam kod Hercegovin­e.

Rezultati 7. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovin­e: Čapljina - Krivaja 23:28, Izviđač - Gračanica 34:32, Goražde - Leotar 27:29, Sloga - Borac m:tel 29:33, Konjuh - Hercegovin­a 27:25, Maglaj - Vogošća 28:33. Sinoć: Sloboda - Čelik.

Čelik u minusu

Poredak: Borac m:tel 10, Leotar 10 (-1), Gračanica 9 (-1), Izviđač 9 (-1), Konjuh 9, Krivaja 9, Sloga 8, Vogošća 8, Maglaj 6, Sloboda 5 (-1), Goražde 5, Hercegovin­a 2 (-1), Čapljina 2, Čelik -1 (-1).

Gostujuću pobjedu upisala je Vogošća, koja je savladala ekipu Maglaja sa 33:28

 ?? ?? Elvedina Muzaferija nada se još boljim rezultatim­a
Elvedina Muzaferija nada se još boljim rezultatim­a

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina