Oslobodjenje

Četvero mrtvih u napadu na Kijev

Ukrajinski ministar unutrašnji­h poslova Igor Klimenko objavio je da je jučer Rusija izvela intenzivan raketni napad na glavni grad

-

Gradonačel­nik Kijeva Vitalij Kličko izjavio je da su četiri osobe poginule, a najmanje 35 je povrijeđen­o od posljedica ruskih raketnih napada na glavni grad Ukrajine, javlja Anadolija.

Na društvenim mrežama je naveo da su četiri osobe poginule u napadu na stambenu zgradu od 18 spratova u kijevskom okrugu Golosijev. Kličko je kazao da je povrijeđen­o 35 ljudi, 32 u Golosejevu i tri u okrugu Dnjepar kao rezultat drugog napada.

Ukrajinski ministar unutrašnji­h poslova Igor Klimenko objavio je da je jučer Rusija izvela intenzivan raketni napad na glavni grad Kijev, kao i na regione Mikolajiv, Harkov, Dnjepropet­rovsk i Lavov.

Švedski istražitel­ji jučer su, pak, objavili da zatvaraju istragu eksplozija na plinovodim­a Sjeverni tok 1 i 2, potvrdivši time ranije medijske napise, javlja Hina.

“Zaključak istrage je da se švedska jurisdikci­ja tu ne primjenjuj­e i da se ona stoga treba zatvoriti”, saopćilo je švedsko državno tužilaštvo.

Više milijardi dolara vrijedni plinovodi kojima je transporto­van plin iz Rusije do Njemačke putem

Baltičkog mora pogođeni su nizom eksplozija u švedskim i danskim vodama u septembru 2022, zbog čega su velike količine metana završile u atmosferi.

Danska policija saopćila je da su cjevovode pogodile snažne eksplozije, a švedski istražitel­ji potvrdili su da tragovi eksploziva pronađeni na mjestu događaja ukazuju na sabotažu.

Švedska, Danska i Njemačka pokrenule su zasebne istrage, no sve tri zemlje tajnovite su oko njihovih rezultata. Danska i njemačka istraga još traju.

 ?? / ANADOLIJA ?? Rakete su pogodile stambenu zgradu
/ ANADOLIJA Rakete su pogodile stambenu zgradu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina