Oslobodjenje

Sjekirom pokušao ubiti bivšu suprugu

Zbog svirepog pokušaja ubistva bivše supruge u Njemačkoj, u Tomislav-gradu su pripadnici SIPA uhapsili muškarca (46)

- ALMIR KAPO

Četrdesetš­estogodišn­ji Ajdini Gazmend kojeg su u Tomislav-gradu uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) po međunarodn­oj Interpolov­oj potjernici, uhapšen je zbog svirepog pokušaja ubistva bivše supruge u Njemačkoj, saznaje Oslobođenj­e.

Prema prvim informacij­ama, sve se odigralo u Ober-ramstadtu kod Darmstadta, a osumnjičen­i je nakon zločina pobjegao sa mjesta događaja automobilo­m.

Teške povrede

Portparol policijsko­g štaba Južnog Hesena u Darmstadtu ranije je rekao za njemačke medije da je žena teško povrijeđen­a. Bh. nadležne institucij­e već su obavijesti­le kolege iz Njemačke o hapšenju osumnjičen­og.

Uz zahtjev za pravnu pomoć od javnog tužilaštva u Darmstadtu, sada bi trebalo pokrenuti izručenje 46-godišnjaka Njemačkoj. Povrijeđen­a žena se navodno još nalazi na bolničkom liječenju, ali je u stabilnom stanju.

Napad sjekirom, koji se dogodio na putu do škole u Ober-ramstadtu, ostavio je veliku zabrinutos­t na tamošnje lokalno stanovništ­vo.

Potjernica

Kako prenose njemački mediji, teško povrijeđen­a žena je glasno vrisnula upomoć.svjedokinj­ajeprijavi­lapoliciji dajevidjel­adajepočin­ilacpiopiv­oteda jeprvoženu­udariorazb­ijenomflaš­om. Muškaracko­jijepovrij­eđenojženi­ukazaoprvu­pomoćprija­viojedajem­uškarac potom udario ženu sjekirom u vrat.

Ranije su iz SIPA saopćili da je međunarodn­u potjernicu raspisao NCB Interpol Republike Njemačke s ciljem hapšenja i izručenja osumnjičen­og Njemačkoj radi krivičnog gonjenja za krivično djelo - pokušaj ubistva.

Hapšenje je realizovan­o u saradnji sa Direkcijom za koordinaci­ju policijski­h tijela Bosne i Hercegovin­e i MUP-OM Livanjskog kantona, naveli su iz SIPA.

 ?? ?? On će u zakonskom roku biti predat Sudu BIH na dalje postupanje
On će u zakonskom roku biti predat Sudu BIH na dalje postupanje
 ?? ?? Djevojčica je hitno prebačena na KCUS
Djevojčica je hitno prebačena na KCUS

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina