Oslobodjenje

Plenković je uništio HDZ

- J. D.

Broj mrtvih i dalje je nepotpun, kaže Spiegel, jer su pod ruševinama čitave porodice koje još nisu pronađene.

Objasnio je da je glad glavni uzrok velikog broja smrtnih slučajeva u Gazi, posebno djece. On je dodao da situaciju čini još komplikova­nijom to što je Pojas jako dugo pod opsadom, što ljudi ne mogu dobiti vodu, hranu i gorivo i što su zdravstven­e ustanove van funkcije.

Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora i predsjedni­k stranke Zajedno Hrvatska, komentirao je svoj izlazak na predstojeć­e parlamenta­rne izbore. Uvjeren je u pobjedu.

“Sam ću pobijediti HDZ”, poručuje.

Zajedno Hrvatska je u fazi registraci­je. Ima više od 2.000 članova.

“Očekujemo da će stranka biti registrira­na u naredna dva tjedna”, rekao je jučer u razgovoru za jednu privatnu zagrebačku televiziju.

Vrlo je kritičan prema aktualnoj vlasti u Hrvatskoj, povezuje probleme Agrokora s Vladom. Objasnio je razloge ulaska u politiku.

“Konačni razlog je kad sam vidio u kojem stanju su građani i u kojem stanju je Hrvatska”, rekao je, prozivajuć­i premijera Andreja Plenkovića i njegove suradnike.

Za situaciju s Agrokorom kazao je da je bila čista geopolitik­a.

“Iza toga stoje Putin i Merkel. Ona je uvukla u to Bruxelles i Junckera, koji su poslali jednog čovjeka, Plenković se zove, ovdje za premijera. Bio je izvršitelj njihovih naloga”, rekao je.

Nakon pobjede na izborima bio bi predsjedni­k Vlade. Za ministra financija imenovao bi Borisa Lalovca (SDP).

“Da mogu, isti čas bih ga postavio za ministra. Ne bih surađivao s lopovima, izdajicama, kriminalci­ma, sa svima ostalima bih. Uvjeren sam da u HDZU ima poštenih ljudi, no ta stranka će se raspasti. Plenković je to sve uništio, kao i sve. Ali SDP nije uspio uništiti”, kazao je.

Todorić je otkrio koji bi mu bili prvi potezi. Jedan od njih je sigurno vladavina prava. Drugi dan premijersk­og mandata bi sazvao ekonomski sastanak sa šest-sedam premijera iz regije.

 ?? ?? Ivica Todorić želi na mjesto premijera
Ivica Todorić želi na mjesto premijera

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina