Oslobodjenje

Bez Milene Nikolić na startu kvalifikac­ija

Ženska nogometna reprezenta­cija BIH sutra gostuje u Leiriji kod Portugala, a onda u Zenici čeka S. Irsku

- MI. D.

Ženska nogometna reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e počinje kvalifikac­ije za Evropsko prvenstvo koje se igra u Švicarskoj 2025. godine. Zmajice sutra u gostima igraju sa Portugalom, a četiri dana kasnije, 9. aprila, u Trening-centru NSBIH u Zenici dočekuju selekciju Sjeverne Irske. U našoj grupi je još Malta. Naš tim jučer je otputovao u Portugal.

- Trenutno upoznajem ekipu, upoznajemo se međusobno. Ja sam radnik i motivisan sam, a mislim da i ova ekipa ima veliki potencijal. Ne fokusiram se previše na rezultate. Hoću da ekipu probam dovesti na još viši nivo, da igračice imaju samopouzda­nje, da vjeruju ono što im kažem, ali da i ja vjerujem njima, kazao je selektor Selver Hodžić.

Selektor je odao priznanje prethodnic­i Samiri Hurem, za koju je kazao da je zaslužna za uspon ženske bh. reprezenta­cije.

U prva dva meča ovih kvalifikac­ija Hodžić neće moći računati na kapitenku Milenu Nikolić (Basel), koja je povrijeđen­a, te Selmu Kapetanovi­ć (Al-ula) i Enu Taslidža (Turbine Potsdam), koje su došle na okupljanje, ali su zbog povreda napustile kamp. Naknadne pozive dobile su Alma Krajinić (SFK 2000) i Elma Husić (Emina), te Sofija Krajšumovi­ć (Crvena zvezda).

Melisa Hasanbegov­ić, koja igra za portugalsk­u Bragu i poznaje tamošnji nogomet i igračice, kazala je da je iza njih Liga nacija koju su odigrale dobro, a da je Švedska bila prejaka u baražu za plasman u Ligu A. Marija Aleksić u svoje i u ime saigračica zahvalila je bivšoj selektorki Samiri Hurem, koja je “napravila najveće iskorake u ženskom nogometu u BIH”.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina