Oslobodjenje

Juventus s dva gola prednosti ide na revanš

Stara dama je u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije savladala Lazio sa 2:0, a pogotke su postizali Chiesa i Vlahović

- Piše: JASMIN TAJIĆ Z. Š.

Samo tri dana poslije duela istih rivala u Seriji A, kada je Lazio na svom terenu slavio sa 2:0, Juventus je uzvratio u prvom meču polufinala Kupa Italije i slavio sa 2:0, te tako stekao odličnu prednost pred revanš 23. aprila.

Remi u Londonu

Od početka se vidjela velika želja kod igrača Juventusa da poprave utisak. Bili su konkretnij­i u napadu, ali je izostajala prava završnica. Sve do 50. minute, kada je Chiesa doveo Juve u vodstvo. Dugu loptu kroz sredinu je Cambiaso uputio ka Chiesi koji je umakao svojim čuvarima, ušao u kazneni prostor i rutinski završio akciju - 1:0. Četrnaest minuta kasnije prednost je udvostruče­na, a ovoga puta Mckennie je pronašao Dušana Vlahovića koji sa lijeve strane ulazi u šesnaester­ac, a onda preciznim šutem po zemlji pogađa donji desni ugao protivničk­og gola - 2:0.

Završena je ovosezonsk­a bajka Saarbrucke­na u Kupu Njemačke.

Trećeligaš je redom izbacivao Bayern, pa Eintracht iz Frankfurta, ali je na svom terenu sa 0:2 poražen od Kaiserslau­terna, koji je tako postao prvi finalista Kupa. Marlon Ritter i Toure su pogađali za

Parovi 33. kola Eurolige, danas: pobjedničk­i tim. U jednom od derbija 31. kola Premier lige West Ham i Tottenham su odigrali 1:1. Poveli su gosti preko Johnsona u 5. minuti, a za bod domaćih pogodio je Zouma u 19. minuti.

Rezultati i parovi 31. kola Premier lige: Newcastle - Everton 1:1 (Isak 15 - Calvert-lewin 88pen), Nottingham Forest - Fulham 3:1 (Hudson-odoi 9, Wood 19, Gibbswhite 45+3 - Adarabioyo 49), Bournemout­h - Crystal Palace 1:0 (Kluivert 79), Burnley - Wolverhamp­ton 1:1 (Bruun Larsen 37 - Ait-nouri 45+3), West Ham - Tottenham 1:1 (Zouma 19 - Johnson 5). Sinoć: Arsenal - Luton, Brentford - Brighton, Manchester City - Aston Villa. Danas:

Liverpool - Sheffield United (20.30 sati), Chelsea - Manchester United (21.15).

Lyon ubjedljiv

Rezultati i parovi prvih mečeva polufinala Coppa Italia: Juventus - Lazio 2:0 (Chiesa 50, Vlahović 64). Sinoć: Fiorentina - Atalanta. Rezultati i parovi polufinala DFB Pokala: Saarbrucke­n - Kaiserslau­tern 0:2 (Ritter 53, Toure 75). Sinoć: Bayer Leverkusen - Fortuna. Rezultati i parovi polufinala Kupa Francuske: Lyon - Valencienn­es 3:0 (Lacazette 51, 57pen, Orban 75). Sinoć: PSG - Rennes.

Posljednje vijesti

Nakon što je

austrijska policija saopćila kako se na videosnimk­u iz Beča najvjerova­tnije nalazi nestala Danka Ilić iz Bora, sada su objavili i fotografij­e žena koje se nalaze na snimku. Iz austrijske policije su apelovali na sve koji su vidjeli ove dvije žene da odmah kontaktira­ju nadležne službe.

Najmanje osam ljudi

nestalo je nakon što se ribarski brod sudario s panamskim kontejners­kim brodom u blizini južne kineske provincije Hainan.

Dva ruska strateška

bombardera TU-95MS izvela su trenažni let iznad neutralnih voda Barencovog i Norveškog mora, saopštilo je Ministarst­vo odbrane Rusije.

Težak poraz bh. juniorki

Završena je ovosezonsk­a bajka Saarbrucke­na u Kupu Njemačke. Trećeligaš je poražen od Kaiserslau­terna u polufinalu

Ženska juniorska fudbalska reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e (U-19) doživjela je težak poraz od Nizozemske u prvom meču kvalifikac­ionog turnira grupe A6 za Evropsko prvenstvo.

Meč koji se igrao u Etno-selu Stanišići završen je pobjedom Nizozemki od 10:0. Već u 5. minuti Danique Tolhoek je dovela gošće u vodstvo, a na poluvrijem­e se otišlo s 4:0 za Nizozemsku. Na kraju je završeno s visokih 10:0, a upravo je Tolhoek bila najbolja igračica na terenu, postigla je tri pogotka.

U drugom meču naše grupe Poljska je savladala Finsku 1:0.

Narednu utakmicu naša reprezenta­cija, koju sa klupe vodi selektor Dragan Jevtić, igrat će prekosutra protiv Finske na Gradskom stadionu u Ugljeviku.

Posljednji meč grupe na programu je u utorak, 9. aprila, kada će bh. juniorke igrati protiv selekcije Poljske.

 ?? / EPA ?? Sjajna partija Dušana Vlahovića
/ EPA Sjajna partija Dušana Vlahovića
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina