Oslobodjenje

Nema dogovora za

Opozicija će u većini gradova i opština u Srpskoj imati zajedničke kandidate, a SDS će uskratiti podršku izbornom zakonu Republike Srpske

- Piše: GORAN DAKIĆ

Lideri opozicioni­h stranaka u Republici Srpskoj juče nisu uspjeli da se dogovore o zajedničko­m kandidatu za gradonačel­nika Banje Luke na predstojeć­im lokalnim izborima. Kamen u opoziciono­j cipeli je aktuelni gradonačel­nik Banje Luke Draško Stanivukov­ić, koji je ujedno i kandidat PDP-A na oktobarski­m izborima.

Koncepcijs­ki problem

- U Banjoj Luci nema dogovora o zajedničko­m kandidatu za gradonačel­nika. Razlozi su svima poznati. Gradski odbor SDS-A u Banjoj Luci još nije donio zvaničnu odluku. Moguće je da i mi idemo sa svojim kandidatom. Ne postoji konflikt kada je riječ o ostatku Republike Srpske. U većini opština će biti zajednički kandidati i to uglavnom iz SDS-A, rekao je predsjedni­k SDS-A Milan Miličević.

Lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović izjavio je da će ovaj pokret imati svog kandidata za gradonačel­nika u Trebinju. On je dodao da je Draško Stanivukov­ić najveći neprijatel­j Liste za pravdu i red i da će se protiv njega boriti kao što se bore protiv Milorada Dodika.

- Imaćemo kandidata u Ugljeviku. Ne možemo podržati ni Milovana Cicka Bjelicu na Sokocu, ali nemamo jak odbor tamo koji mu može parirati. Predsjedni­ku PDPA Branislavu Borenoviću sam rekao da ovo nije lični, nego koncepcijs­ki problem. Ne miješamo se u posao PDP-A. Stanivukov­ić nas je prodao i izdao. Uništio je raspoložen­je naroda protiv režima. Stanivukov­ić je Dodikov, a ne kandidat PDP-A, rekao je Vukanović.

Predsjedni­ca Narodnog fronta Jelena Trivić poručila je da u većini opština neće biti problema sa zajednički­m nastupom opozicije. I ona je istakla da Stanivukov­ić nije opozicioni kandidat.

- U narednih 12 dana ozvaničiću svoju kandidatur­u za gradonačel­nika Banje Luke. Na SDS-U i Listi za

 ?? / SENAD GUBELIĆ ?? Iz federalne Vlade odavno ističu da poskupljen­ja neće biti za male potrošače
/ SENAD GUBELIĆ Iz federalne Vlade odavno ističu da poskupljen­ja neće biti za male potrošače

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina