Oslobodjenje

Zmajice poražene i od Sjeverne Irske

Nakon što nas je u prvom kolu pobijedio Portugal sa 3:0, našu žensku selekciju sa 3:1 nadigrala je i selekcija sa Ostrva

- J. T. J. T.

Sarajevu 1.500 karata

Fudbalski klub Sarajevo danas će početi s prodajom ulaznica za gradski derbi protiv Željezniča­ra na stadionu Grbavica. Ulaznice za derbi su dostupne samo za članove kluba i to po cijeni od 12 KM i moći će se kupiti u fan shopovima bordo kluba od danas do subote. Kako je potvrđeno za naš list, navijačima Sarajeva je pripalo 1.500 ulaznica za gostujući sektor na stadionu Grbavica. Željezniča­r je trenutno deveti na tabeli sa 26 osvojenih bodova, dok je Sarajevo četvrto sa 40 bodova iz 25 odigranih utakmica. U prva dva duela ove sezone oba tima imaju po jednu pobjedu. Ženska A reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e je u susretu drugog kola grupe B3 kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo 2025. poražena od Sjeverne Irske rezultatom 1:3.

Šest bodova

Meč je odigran pred 500 gledalaca u Trening-centru FSBIH u Zenici, a prvu priliku imao je bh. tim već u 2. minuti. Emina Ekić je centrirala sa desne strane,amajajelči­ćnapetercu­nijenajbol­je zahvatilal­optu,tejeonazav­ršilauruka­ma golmanice Jacqueline Burns. Ekić u 27. minuti ulazi u protivničk­i kazneni prostor i šutira iskosa sa desne strane, a Burns izbacuje loptu u korner. Minela Gačanica u 31. minuti šutira sa distance, ali lopta odlazi preko gola. Gošće dolaze do prednosti u 54. minuti. Keri

Halliday šalje loptu u kazneni prostor za Nadane Caldwell koja je precizna za 0:1. Samo dvije minute poslije zmajice izjednačuj­u rezultat. Gačanica prolazi po lijevoj strani i centrira za Mariju Anu Milinković koja je precizna sa desetak metara za 1:1. Megan Bell u 60. minuti postiže drugi gol za Sjevernu Irsku, a Simone Magill osam minuta kasnije postavlja konačnih 3:1 u korist gošći. U drugom susretu naše grupe Portugal je pobijedio Maltu sa 2:0. Podsjećamo, naša selekcija je u petak poražena od Portugala u gostima sa 0:3. Zmajice će naredni meč u kvalifikac­ijama odigrati 31. maja protiv Malte u gostima. Na tabeli je prvi Portugal sa šest bodova, Sjeverna Irska je druga sa četiri, Malta ima jedan, a BIH je bez bodova.

Poboljšanj­e

- Mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu, posebno u prvom poluvremen­u, bili smo bolji, izgledali smo bolje i imali bolje prilike na terenu. Desilo se šta se desilo u drugom poluvremen­u, greške se dešavaju u fudbalu. Šta da vam kažem, idemo dalje, moramo da iz ovoga izvučemo šta možemo, da poboljšamo i to je to, rekao je selektor Selver Hodžić.

Mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu, posebno u prvom poluvremen­u, bili smo bolji, ističe selektor Selver Hodžić

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina