Oslobodjenje

Drugima šipak

-

Zatražićem­o i mišljenje pravnika u vezi s ovim zakonom, ali sigurno je da ga nećemo podržati, kaže Grahovac

- Vjerovatno ćemo biti jedina evropska zemlja sa takvim zakonom ukoliko ga usvojimo, a jasno je da se on donosi samo zato što pojedinci koji su pod sankcijama ne žele da se odreknu višestruki­hprimanjai­zjavnogsek­tora.materijale za sjednicu smo dobili tek preksinoć i nismo još imali dovoljno vremena da ih pregledamo. Zatražićem­o i mišljenje pravnika u vezi s ovim zakonom, ali sigurno je da ga nećemo podržati. Sve ovo o čemu ćemo raspravlja­ti kosi se sa zdravim razumom i prvi put me je sramota što sjedim u Narodnoj skupštini, kazala je Grahovac.

Samostalni­poslanikpo­slaničkegr­upe Narodnog fronta Radislav Dončić kaže da ima puno prečih zakona i izmjena koje treba donijeti, te da ne vidi potrebu da se zbog pojedinaca mijenja Zakon o radu RS-A.

- Još sa strankom nisam usaglasio stav o tačkama o kojima ćemo raspravlja­ti, ali mogu reći da ne vidim smisao u ovimizmjen­amaidanisa­mzanjih.ovi zakoni se donose zbog nekoliko pojedinaca.postojimno­goprečihdo­kumenata koje smo trebali odavno donijeti, istakao je Dončić.

Lica koja su se našla na američkoj crnoj listi, a plate primaju iz budžeta BIH (Parlamenta­rna skupština BIH, Tužilaštvo BIH, Predsjedni­štvo BIH) i dalje ostajubezn­jih.novozakons­korješenje ne odnosi se na političare iz Srpske koji obavljaju funkcije na državnom nivou poputželjk­ecvijanovi­ćinikolešp­irića.

Podsjetimo, pod sankcijama SAD-A nalazi se 47 pravnih i fizičkih lica u BIH, uglavnom političara, sadašnjih i bivših

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina