Oslobodjenje

Borac ostao u igri za osvajanje duple krune

Banjalučan­i su očekivano eliminisal­i Široki Brijeg u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovin­e i ostala im je samo jedna prepreka do osvajanja trofeja

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ J. T.

Stadion: Gradski u Banjoj Luci. Gledalaca: 450. Sudija: Sabrija Topalović (Zenica). Strijelci: 0:1 - Ma. Matić (69), 1:1 - Fićović (77), 2:1 - Hrelja (87). Žuti kartoni: Fićović, Jokić (Borac), Bagarić (Široki Brijeg). Prvi meč: 3:1.

BORAC: Milošević, Kvržić, Jokić, Pejović, Subić, Terzić (73. Blagaić), Fićović, Jurilj (73. Hrelja), Kulašin (73. Vuković), Lukić (66. Marčetić), Vranješ (66. Grahovac). Trener: Vinko Marinović.

ŠIROKI BRIJEG: Puljić, Mužek, Barišić, Mišić (71. Mamić), Bagarić, Tomić, Benić (61. Chinedu), Ma. Matić (76. Pranjić), Mi. Matić, Buljan, Taraba. Trener: Dino Skender.

Lider fudbalske WWIN lige BIH Borac plasirao se u finale Kupa BIH te tako ostao u igri za osvajanje duple krune u ovoj sezoni. Nakon prve utakmice u Čitluku u kojoj je Borac kao gost savladao Široki Brijeg 3:1, bilo je jasno da su mu širom otvorena vrata finala.

Probudio ih gol

Bilo je u revanšu nešto neizvjesni­je, gosti su čak i prvi poveli, no završilo je 2:1 za realno kvalitetni­ji tim iz Banje Luke.

- Čestitam momcima na pobjedi i plasmanu u finale Kupa BIH. Znali smo da su ovakve utakmice uvijek teške, kada imate prednost iz prvog meča. U prvom poluvremen­u nismo uspijevali doći do igre kakvu smo željeli, a onda kao da nas je primljeni gol probudio. Ušli smo sa još nekim igračima, pojačali ritam i na kraju smo okrenuli rezultat, rekao je trener Borca Vinko Marinović.

Već prekosutra Borac čeka novi izazov, gostovanje Sarajevu na Koševu.

Uspjeli smo da odmorimo neke igrače jer nas čeka pakleni ritam, rekao je Vinko Marinović, trener lidera Premijer lige BIH

- Svaka utakmica je ključna, svaka naredna je bitna, a naredna je na Koševu. U 12 dana imamo četiri teške utakmice, ali imamo vremena da se dobro pripremimo. Uspjeli smo da odmorimo neke igrače jer nas čeka pakleni ritam, ali potrudit ćemo se da odigramo kvalitetno i dođemo do bodova, dodao je strateg Banjalučan­a.

Široki Brijeg je došao bez skoro čitave prve postave, pa na kraju može biti zadovoljan onim što je prikazao.

Puno juniora

- Mi smo znali sa kakvom ekipom dolazimo i napravili smo plan da od te ekipe izvučemo maksimum. Svaka im čast, odigrali su odličnu utakmicu. Kod 0:1 bila je dobra prilika da pokušamo dovesti utakmicu do penala. Nažalost, okrenulo se na drugu stranu. Bilo je puno juniora, igrača koji nisu bili u prvom planu, zadovoljan sam njihovom igrom, rekao je trener Širokog Brijega Dino Skender.

Rezultati revanša polufinala Kupa BIH: Borac - Široki Brijeg 2:1 (Fićović 77, Hrelja 87 - Ma. Matić 69) - prvi meč 3:1. Sinoć: Zrinjski - Sloga (18 sati, sudije: Musić, Čaušević i Đozić, prenos: Arena Premium 1, prvi meč 0:0).

Hasančić trener Radnika

Prvoligaš Federacije Bosne i Hercegovin­e Radnik iz Hadžića imenovao je Admira Hasančića za novog trenera. Njegov osnovni cilj je sačuvati prvoligašk­i status tima iz Hadžića. Radnik je trenutno na 13. mjestu sa 22 osvojena boda, jednim više od 14. Zvijezde, te tri više od Rudara, koji je na pretposlje­dnjem mjestu. Posljednje­plasirana je Mladost sa 14 osvojenih bodova. Hasančić se dokazao u radu sa mlađim kategorija­ma. Sa uspjehom je radio u Akademiji FK Sarajevo, gdje je sa kadetskom selekcijom četiri puta osvajao titulu.

 ?? ?? Napadač Borca Jovo Lukić u prodoru prema golu Širokobrij­ežana
Napadač Borca Jovo Lukić u prodoru prema golu Širokobrij­ežana
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina