Oslobodjenje

SDS ne mora mijenjati ime za izbore

Miličević kaže da je djelimično riješen problem finansiran­ja SDS-A, čiji će cilj biti povratak povjerenja u institucij­e

- GORAN DAKIĆ

Predsjedni­k SDS-A Milan Miličević rekao je juče u Banjoj Luci da je ova stranka na putu rješavanja i tehničkih problema vezanih za izlazak na izbore pod imenom Srpska demokratsk­a stranka.

- Ne bih da sada govorim o detaljima, ali ćemo se izboriti na legitiman način i taj proces vodi stručni pravni tim. Na moju inicijativ­u, stručni tim stranke je zaslužan da smo uspjeli da odledimo sredstva koja po zakonu pripadaju SDS-U iz republičko­g budžeta na osnovu izbornog rezultata i broja poslanika u NSRS-U, poručio je Miličević.

On je rekao da je to djelimično riješilo problem finansiran­ja SDS-A za zaposlene radnike, ali ostaje još mnogo posla u borbi sa drugim problemima “u kojima smo se”, kako je naveo, “našli otkako nam je ugašen račun”.

- Postoje i drugi izvori finansiran­ja po izbornom rezultatu, na osnovu broja poslanika na državnom nivou i svih odbornika na lokalnim nivoima. To su sredstva koja po zakonu pripadaju SDS-U. Aktivirana je i tužba prema banci kod koje je SDS imao račun, jer imamo uvjeravanj­e advokata da je račun ugašen protivzako­nito, kazao je Miličević.

Dodao je da je svakodnevn­o u kontaktu s ljudima i da u njima postoji mnogo objektivno­g straha. Cilj SDS-A je, kaže on, da vrati povjerenje u institucij­e, ali i odgovornos­t za vođenje lokalnih zajednica i Republike Srpske.

- Strah među ljudima od neizvjesno­sti i nesigurnos­ti šta nas to čeka u bliskoj budućnosti, strah od sukoba, strah od upotrebe sile koji šire neodgovorn­i političari je nešto što se proširilo u javnosti i što je važno spriječiti. Bićemo i jesmo glas razuma. I ovaj put apelujem na sve političare da je zapaljiva retorika nešto što zaista unosi nemir među ljude, poručio je Miličević.

Aktivirana je i tužba prema banci kod koje je SDS imao račun, jer advokati tvrde da je gašenje računa nezakonito

 ?? ?? Sporazum je potpisan jučer u Sarajevu
Sporazum je potpisan jučer u Sarajevu
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina