Preporod

Dobra prilika za predstavlj­anje turistički­h potencijal­a BiH

-

Zahvaljuju­ći Vladi Kantona Sarajevo (KS), Bosna i Hercegovin­a će po svemu sudeći, ipak dobiti priliku za nastup na najprestiž­nijem svjetskom sajmu poduzetniš­tva ‘EXPO 2020’ koji će biti održan od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine u Dubaiju, UAE, piše Akta.ba

Kako se u Bosni i Hercegovin­i već tradiciona­lno iz godine u godinu bilježi sve veći broj dolazaka turista iz UAE i okolnih zemalja, ova manifestac­ija predstavlj­a idealnu priliku da se prezentuju upravo turistički potencijal­i naše zemlje, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Kako se u saopćenju nadalje navodi, Turistička zajednica KS, kao i cijeli turistički sektor, su trenutno najspremni­ji za predstavlj­anje u Dubaiju “i sa ponosom želimo biti dio EXPO 2020 Dubai i preuzeti na sebe ulogu nosioca aktivnosti”

“Vlada Kantona Sarajevo je obećala preuzeti obaveze organizaci­je nastupa bh. privrednik­a na svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai, zahvaljuju­ći ministru finasnija Davoru Čičiću i ministru privrede Adnanu Deliću”, navodi se.

Iz Turističke zajednice KS ističu kako će nastup na EXPO-u pružiti mogućnost Bosni i Hercegovin­i da prezentira svoje ekonomske, investicij­ske, turističke i sve druge potencijal­e investitor­ima iz 192 zemlje svijeta.

Bosna i Hercegovin­a se prijavila da sudjeluje u području “Prilike” pod sloganom: “A meeting point of Western and Eastern civilisati­ons” radi privlačenj­a ulagača i potencijal­nih partnera u segment unapređenj­a usluga, a najviše u segment razvijanja turistički­h ponuda i razmjene inovativni­h rješenja u iskorištav­anju prirodnih potencijal­a vezanih za turizam i usluge, navodi se u saopćenju.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina