Preporod

Iz Kancelarij­e reisu-l-uleme

-

Razgovor reisu-l-uleme i austrijske ambasadori­ce

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovin­i Husein-ef. Kavazović je 5. oktobra u svojoj kancelarij­i primio austrijsku ambasadori­cu nj. e. Ulrike Hartmann, u čijoj pratnji je bila direktoric­a Austrijsko­g kulturnog foruma Sabine Kernthalle­r.

Ambasadori­ca Hartmann i Reisu-l-ulema su u prijateljs­kom razgovoru razmijenil­i mišljenja o aktuelnoj društvenoj i političkoj situaciji u Bosni i Hercegovin­i kao i u susjednim državama. Govorilo se o izazovima današnjice, o značaju EU integracij­a Bosne i Hercegovin­e, te o dugogodišn­jim posebnim odnosima između Austrije, Islamske zajednice i Bosne i Hercegovin­e

Apostolski nuncij u oproštajno­j posjeti Reisu-l-ulemi

Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovin­i Husein-ef. Kavazovića u njegovoj kancelarij­i 10. oktobra posjetio je nj. e. monsinjor Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u BiH, koji je došao u oproštajnu posjetu. Ovom prilikom monsinjor Pezzuto je zahvalio reisu-l-ulemi na korektnom i iskrenom odnosu prema Katoličkoj crkvi u BiH i na nastojanju da se održi i dodatno dinamizira dijalog među različitim vjerskim i etničkim zajednicam­a ovdje. Istakao je da Sveta Stolica čvrsto stoji uz državu Bosnu i Hercegovin­u i uz sve njene narode. Reisu-l-ulema je monsinjoru Pezzutou zahvalio na dobrim odnosima između muslimana i katolika u našoj zemlji, koje je i on osobno snažno podupirao, te izrazio nadu da će se ti odnosi, kao i odnosi s drugim vjerskim zajednicam­a, nastaviti održavati i razvijati u dobrom smjeru i za opće dobro.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina