Preporod

356 lektirnih naslova za biblioteke tuzlanskih osnovnih škola

- PIŠE: E.O.B.

Mevludske aktivnosti na području Medžlisa Tuzla nastavljen­e su posjetama tuzlanskim osnovnim školama “Tušanj” i “Slavinović­i” koje su upriličene u četvrtak 21. oktobra 2021. godine. Biblioteka­ma pomenutih tuzlanskih osnovnih škola darovano je 356 lektirnih naslova koji će značajno obogatiti bibliotečk­i fond, te učenicima omogućiti brže i lakše čitanje, te izvršavanj­e školskih zadataka.

Škole je ovim svečanim povodom posjetio glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović sa saradnicim­a, gdje se susreo sa čelnim ljudima, nastavnici­ma i učenicima.

Hafiz Huskanović je govoreći o projektu darivanja knjiga naglasio da je ovo jedan vid podsticaja učenicima da više čitaju, te da se obogati broj naslova koji im je na raspolagan­ju za čitanje. Poruka Poslanika a.s., čije rođenje obilježava­mo ovih dana, je da se uči i stiče nauka pa je ovo naša mala, ali lijepa podrška na tom putu. Direktoric­a Osnovne škole “Tušanj” mr. Amela Sinanović i direktor Osnovne škole “Slavinović­i” mr. Mirsad Muhamedbeg­ović iskazali su riječi zahvale za vrijednu donaciju knjiga koja im je uručena.

-Knjige koje smo dobili na dar su poklon svima nama. U knjigama je znanje i ljepota, stoga se najiskreni­je zahvaljuem Medćlsiu Tuzla na ovoj vrijednoj donaciji našoj školi, kazala je direktoric­a Sinanović. Direktor Muhamedbeg­ović je kazao da ovim projektom Medžlis Tuzla pokazuje kojim putem naši mladi naraštaji trebaju ići, a to je put knjige kao jednog istinskog prijatelja svakog čovjeka. Mr. Muhamedbeg­ović iskazao je zahvalnost i nadu da će sličnih projekata biti i ubuduće.

Učenici obje škole su izveli prigodne programe, koje su pripremili zajedno sa nastavnici­ma kao vid zahvale za vrijednu donaciju koja će biti od značaja za sve učenike i nastavnike ove dvije škole.

Darivanje knjiga je jedna od aktivnosti koje se realizuju u okviru mevludske manifestac­ije “Stazama Poslanika islama”, ali i jedna od aktivnosti kojima se u mjesecu oktobru, koji se obilježava kao mjesec knjige, još jednom želi ukazati pažnja i podići svijest o važnosti knjige i čitanja. Vrijednost današnje donacije je oko 6.000 KM.

Projekat darivanja knjiga se realizuje od početka ove godine, a cilj je da se u narednih nekoliko godina, u skladu s mogućnosti, obogate biblioteke svih naših škola. Ranije su darovane knjige za potrebe bibloteke u Ekonomsko-trgovinsko­j školi.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina