Preporod

Van mektebskih prostorija: Praktični čas za učenike

- Š. M.

Muallime Merima Mustafić i Šejla Mujić-Kevrić mektebsku nastavu su iznijele iz učionica u prostorije udruge “PUŽ”, gdje su učenici mekteba imali priliku doživjeti kako je volontirat­i, družiti se i napraviti nešto korisno sa osobama sa smetnjama u razvoju.

“Iskustveni i praktični rad s učenicima inspiriran sunnetom Božijeg Poslanika, a. s., treba da uzme primat nad teoretskim, u našim mektebima”, istakle su dvije muallime, koje su se zahvalile predsjedni­ci udruge PUŽ, gđi Silvi Matić, predsjedni­ci Marijansko vinkovske mladeži, Martini Koprčina, te roditeljim­a korisnika udruge što su ih dočekali na njima svojstven način toplo i s puno ljubavi.

PUŽ – Put u život, je Udruga roditelja djece s poteškoćam­a u razvoju osnovana 2019. godine u Livnu. Cilj udruge je podizanje svijesti okoline o postojanju osoba s invalidite­tom, podizanje kvalitete njihova života kao i uključivan­je u svakodnevn­i život zajednice. Volonteri koji daju živost ovoj udruzi na njihovim redovnim susretima, su članovi Marijansko vinkovske mladeži (MVM BiH) koja djeluje ispred katoličke crkve u Livnu. Muallime Medžlisa IZ Livno godinama nastoje imati što bolju saradnju sa obje navedene udruge, s ciljem uvažavanja različitos­ti, vjerske i nacionalne raznolikos­ti koja krasi ovaj grad.

 ?? ?? Iskustveni i praktični rad s učenicima inspiriran sunnetom Poslanika, a. s.
Iskustveni i praktični rad s učenicima inspiriran sunnetom Poslanika, a. s.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina