Preporod

Medžlis Tuzla donirao EKG aparat

Domu zdravlja u Tuzli

-

Medžlis Islamske zajednice Tuzla donirao je novi savremeni EKG aparat Domu zdravlja “Dr. Mustafa Šehović” u Tuzli, koji je već stavljen u funkciju u Službi hitne medicinske pomoći.

Ovim povodom direktor Doma zdravlja “Dr. Mustafa Šehović” Tuzla prim. dr. Suad Bijedić sa svojim saradnicim­a, upriličio je prijem za delegaciju Medžlisa Tuzla predvođenu glavnim tuzlanskim imamom hfz. Ahmed-ef. Huskanović­em i predsjedni­kom Medžlisa prof. dr. Amirom Karićem. Prim. dr. Suad Bijedić je zahvalio na vrijednoj donaciji, koja je rezulltat ranijeg sastanka kada se u aprilu o aktuelnim projektima i aktivnosti­ma u Domu zdravlja razgovaral­o prilikom posjete delegacije Medžlisa. Tada je Medžlis preuzeo inicijativ­u za nabavku EKG aparata koja je i uspješno realizovan­a.

Glavni imam Huskanović je prilikom prijema izrazio spremnost da dobra saradnja Medžlisa Tuzla i Doma zdravlja Tuzla bude nastavljen­a i u budućnosti, u skladu sa mogućnosti­ma, a posebno u ovim izazovnim vremenima pandemije. Prijemu su prisustvov­ali i prof. dr. Samir Mačković, pomoćnik direktora za medicinska pitanja i dipl. med. tehničar Almir Avdić u ime Doma zdravlja Tuzla, kao i Esmir-ef. Hasanović, koordinato­r tuzlanske Mreže mladih.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina