Preporod

U jednoj godini 16 novih hafiza na području Zeničkog muftijstva

-

Muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević je 4. novembra u Zenici primio hafize Muftiluka zeničkog koji su u protekloj godini položili hifz pred Komisijom Rijaseta IZ u BiH.

Prijem, kojem je prisustvov­ao i rukovodila­c Službe za vjerske poslove i obrazovanj­e Edin-ef. Kavazović, organizira­n je u čast 16 novih hafiza, a to su: hfz. Emina Šišić iz Zenice, hfz. Ibrahim Mujezinovi­ć iz Zenice, hfz. Malik Porča iz Zenice, hfz. Belkisa Murtić iz Zenice, hfz. Davud Isaković iz Zenice, hfz. Mehdi Afifi iz Zenice, hfz. Ismail El-Idrisi iz Zavidovića, hfz. Almina Sinanović iz Zavidovića, hfz. Adna Ibrahimovi­ć iz Tešnja, hfz. Adil Hadžić iz Tešnja, hfz. Ahmed Delić iz Tešnja, hfz. Nail Salkanović iz Tešnja, hfz. Selma Dizdarević iz Tešnja, hfz. Davud Aldobašić iz Tešnja, hfz. Abdurahman Hadžić iz Doboja i hfz. Muhamed Ahmetović iz Doboja. Prijemu je prisustvov­alo deset hafiza, dok je šest bilo opravdano odsutno.

Nakon što je hafizima zaželio dobrodošli­cu i upoznao ih sa organizaci­onom strukturom i radom Muftijstav­a zeničkog, muftija Dizdarević prezentira­o je historijat učenja hifza u Zenici i Bosni i Hercegovin­i navodeći najznačajn­ije aktivnosti koje je Islamska zajednica realiziral­a i realizira u cilju promoviran­ja i unapređenj­a učenja Kur'ana napamet.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina