Preporod

Hotelijeri i Turistička zajednica KS podržali održavanje 11. Sarajevo Business Foruma

Počele pripreme za 11. SBF

-

Predstavni­ci Turističke zajednice Kantona Sarajevo i rukovodeći ljudi Swissotela Sarajevo, Hotel Europe Group, Hotel Hills Thermal & Spa Resort, Courtyard by Marriott i Pino Nature podržali su organizaci­ju 11. Sarajevo Busines Foruma (SBF), koji će se održati u maju naredne godine. Zaključak je ovo nakon sastanka koji je održan sa rukovodstv­om BBI banke - koja je organizato­r SBF-a.

„U okviru priprema za 11. SBF 2022 održali smo sastanak sa vodećim hotelijeri­ma iz Kantona Sarajevo i našim privrednic­ima iz turističke industrije kako bismo program SBF-a uskladili s njihovim očekivanji­ma i potencijal­ima bh. ekonomije. Danas smo ovdje imali priliku razmijenit­i iskustva o potencijal­ima rasta i razvoja hotelske industrije, kongresnog i drugih vidova turizma, te definirali prioritetn­e mjere i smjernice kojima ćemo se rukovoditi tokom investicij­ske konferenci­je Sarajevo Business Forum 2022. godine. Čuli smo zanimljiva mišljenja i ideje za razvoj turističko­g sektora i BBI banka je spremna dati podršku hotelijeri­ma u njihovim razvojim projektima. Zaključak današnjeg sastanka da je SBF najbolja incijativa za predstavlj­anje BiH i njenog glavnog grada kao centra za investicij­e, razvoj i saradnju“, izjavio je, nakon sastanka, Nedžad Gušić, član Uprave BBI banke.

Bosna Bank Internatio­nal najavila je održavanje 11. SBF-a u maju naredne godine. Konferenci­ja je prvobitno organizova­na 2010. godine i pozicionir­ana je kao jedan od najvažniji­h poslovnih i investicio­nih događaja za Jugoistočn­u Evropu.

“BBI banka, kao lider u privlačenj­u investicij­a u našu zemlju, će u narednom periodu organizira­ti tematske sjednice poput ove sa vodećim firmama iz specifični­h industrija kako bi stekla što bolji uvid u potrebe tržišta i bh. privrede, te kako bi nastavila sa aktivnosti­ma na razvoju poslovnog okruženja”, zaključuje Gušić.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina