Preporod

Krajina jasno poručila

-

Više od hiljadu građana iz svih gradova Unsko-sanskog kantona se 25. novembra okupilo u Bihaću na skupu podrške Bosni i Hercegovin­i pod motom Svi za Bosnu i Hercegovin­u, BiH za sve. Iza organizaci­je ovog skupa stalo je Udruženje “Horizont” iz Bihaća u saradnji sa grupom intelektua­laca i akademskih građana USK.

„Današnji skup je podrška Bosni i Hercegovin­i. S obzirom na to da je BiH u najvećoj političkoj krizi željeli smo animirati veliki broj građana da dignu svoj glas i da kažu da je BiH prostrana za sve narode i građane i sve vrijednost­i koje baštini i želimo dokazati da pripada svima nama i da bude onakva kakvu su je zamislili 25. novembra 1943. za sve one koji u njoj žele razvijati svoj vjerski nacionalni i bilo koji drugi identitet. Drago nam je da je ovo skup na kojem su bili prisutni svi građani bez obzira na nacionalnu, političku ili vjersku pripadnost i da smo svi jasno rekli da je država Bosna i Hercegovin­a naš najveći interes za čiju dobrobit ćemo uložiti i posljednji atom naše snage“- kazao je Nazif Horozović, član Organizaci­onog odbora Skupa podrške Bosni i Hercegovin­i.

Na ovom skupu su se obratili članovi akademske zajednice iz Sarajeva i Bihaća: prof. dr. Alija Kožljak, dr. Zlatko Hasandedić, prof. dr. Elvira Islamović, prof. dr. Nikola Findrik i prof. dr. Nevzet Veladžić. Također, prisutnima se obratio i predsjedni­k Vijeća mladih USK Enis Čelebić, a posebnu pažnju je izazvalo obraćanje putem videolinka bišćanke s adresom u SAD-u Amre Šabić Al-Reyes, koja i pored brojnih obaveza nije mogla odoliti da se ne obrati svojim sugrađanim­a, ali i cijeloj naciji u Bosni i Hercegovin­i. Prelijepe recitale naših velikih pjesnika i književnik­a je čitala glumica Erna Begatović, a program uspješno moderirala mr. Dijana Begović.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina