Preporod

Na ahiret preselio nebeski heroj Meho Merdanić

- H.H.

Čuveni pilot Vazduhoplo­vne grupe Bihać Armije RBiH Meho Merdanić preselio je na ahiret 21. novembra u 61. godini svoga života u Bihaću. Tome je prethodila teška bolest.

„Meho je bio pilot helikopter­a MI-8, koji je za vrijeme rata napravio na hiljade letova koji su svojim teretom Bihaćki okrug držali u životu. Pored Bihaćkog okruga, Meho i njegova posada su također potpomogli Žepu, Zenicu, Sarajevo... Nemjerljiv je ratni doprinos ovog Nebeskog heroja, koji je nagrađivan najvišim priznanjim­a kao i Plaketom branilaca-oslobodila­ca Grada Bihaća. Ono što je krasilo rahmetli Mehu, bili su dobrota, čestitost, merhametlu­k i vedrina“, riječi su kojima su se od Merdanića oprostili na FB stranici „Naš Bihac“.

„On i njegov helikopter uvijek su dočekani sa osmijehom jer je bio nada za naše borce i građane. Prevoz ranjenika u Zagreb, municije, hrane na Okrug i naš opstanak bi bio upitan bez naših Nebeskih heroja“, kazali su na FB stranici „Petikorpus.ba“Dženaza i ukop su obavljeni 23. novembra u Izačiću.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina