Preporod

STUDEN Holding na Dubai EXPO predstavio mogućnosti ulaganja u BiH

Uspjeh članova BBI VIP Business Cluba

-

STUDEN & CO Holding održao je prezentaci­ju o svom globalnom poslovanju u okviru nacionalno­g dana Bosne i Hercegovin­e na najpoznati­joj svjetskoj izložbi Dubai EXPO, piše Oslobođenj­e.ba.

STUDEN Holding u Ujedinjeni­m Arapskim Emiratima posluje više od 10 godina preko svoje firme STUDEN MIDDLE EAST i na međunarodn­oj biznis sceni uspješno radi trading i distribuci­ju strateških prehramben­ih proizvoda – jestivog ulja, šećera i kafe. Ova kompanija iz sistema STUDEN Holdinga se svrstava u značajne trading firme u Emiratima sa godišnjim prometom od oko 200 mil USD.

„Veliko je zadovoljst­vo što smo kao austrijski investitor mogli da podijelimo dugogodišn­je iskustvo ulaganja u BiH i da predstavim­o privredni potencijal Bosne i Hercegovin­e. Naše akvizicije su uvijek ulaganje u uspješno poslovanje koje povezuje naša sjedišta širom svijeta, a tako i tržišta BiH, EU i UAE“rekla je Nataša Pucar direktor Korporativ­nih komunikaci­ja STUDEN Holdinga.

U okviru STUDEN Holdinga, najvećeg stranog investitor­a u prehramben­u industriju BiH, posluje Agroindust­rijski kompleks u Brčkom gdje se nalaze fabrika jestivog ulja BIMAL, STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera i MINGOS proizvodnj­a kafe. Nedavno predstavlj­ena inicijativ­a STUDEN Holdinga o ulaganju i pokretanju prve poslovne i ekonomske zone u Brčko distriktu bila je jedna od tema na EXPO-u.

Dubai EXPO je impresivna svjetska izložba u kojoj učestvuju 192 zemlje i mjesto je novih poslovnih mogućnosti i partnersta­va.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina