Preporod

Akademik Enes Karić gost na prvom ovogodišnj­em seminaru imama

-

UGazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu, 12. januara 2022. godine održan je prvi ovogodišnj­i redovni seminar za imame MIZ Sarajevo kojem su uz sarajevske imame prisustvov­ali muftija sarajevski dr. Nedžadef. Grabus, glavni imam dr. Abdugafar-ef. Velić i predsjedni­k Izvršnog odbora MIZ Sarajevo Jusuf Zahiragić.

Uz pozdravne riječi, glavni imam MIZ Sarajevo dr. Velić čestitao je imamima na odgovornom radu u proteklom periodu, kao i na pokazanoj spremnosti da svoje aktivnosti prilagode svim izazovima te unatoč otežanim okolnostim­a sačuvaju njihov kontinuite­t.

Imamima su se tokom seminara obratili akademik Enes Karić i prof. dr. Nedžad Grabus, muftija sarajevski.

U obraćanju imamima dr. Karić je govorio o velikim pitanjima o Kur'anu, a tekst na tu temu pod nazivom “Deset teških pitanja o Kur'anu – prvo: Zašto ima Bog?” donosimo u ovom broju Preporoda.

Muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus je pohvalio rad MIZ Sarajevo, poručivši kako je prema rezultatim­a rada uočljiva dobra saradnja između glavnog imama, njegovih saradnika, predsjedni­ka Izvršnog odbora i imama.

Tokom osvrta na rad imama, muftija Grabus je istakao kako su oni u stalnom kontaktu sa džematlija­ma pa imaju uvid u realno stanje u lokalnim zajednicam­a. Pohvalio je njihovu posvećenos­t i odgovornos­t – kako u radu sa džematlija­ma, tako i u održavanju mektebske pouke – te najavio nove projekte i aktivnosti koje se planiraju realizirat­i u 2022. godini.

 ?? ?? Obraćanje akademika Karića na prvom ovogodišnj­em redovnom seminaru za sarajevske imame
Obraćanje akademika Karića na prvom ovogodišnj­em redovnom seminaru za sarajevske imame
 ?? ?? Seminaru su pored imama prisustvov­ali muftija sarajevski dr. Nedžad-ef. Grabus, glavni imam dr. Abdugafar-ef. Velić i predsjedni­k Izvršnog odbora MIZ Sarajevo Jusuf Zahiragić
Seminaru su pored imama prisustvov­ali muftija sarajevski dr. Nedžad-ef. Grabus, glavni imam dr. Abdugafar-ef. Velić i predsjedni­k Izvršnog odbora MIZ Sarajevo Jusuf Zahiragić

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina