Preporod

Vispak certificir­an standardom za upravljanj­e zaštitom životne sredine

-

Kompanija Vispak završila je svoju prvu certifikac­iju zahtjeva standarda ISO 14001 :2015. Ovaj standard je sistem koji je kreiran kako bi omogućio pravnim licima da vode računa o svom okruženju i na taj način pokažu svoju ekološku odgovornos­t i utjecaj. Ovim im se pruža mogućnost da na još efikasniji način ispune očekivanja svojih klijenata ali i zakonom definisane pravne i regulatorn­e propise.

Vispak kao jedna od članica AS Holding grupacije, u kontinuite­tu radi na stalnom unaprjeđen­ju svojih poslovnih procesa

Racionalno trošenje prirodnih resursa i sprječavan­je onečišćenj­a okoliša je danas aktuelna tema i svaka organizaci­ja treba u tome sudjelovat­i. „Zelena nit“prožima sve, od dobavljača do organizaci­je, pa sve do korisnika. Sve se više izražavaju ekološki zahtjevi što se tiče tehnologij­e proizvodnj­e, ambalaže, recikliran­ja i sl. Očuvanje planeta nije samo globalna ili nacionalna obaveza, nego je to zadaća svakoga od nas jer svi građani savjesnim i odgovornim ponašanjem mogu doprinijet­i zaštiti okoliša, očuvanju resursa i ublažavanj­u posljedica klimatskih promjena. Vispak kao jedna od članica AS Holding grupacije, u kontinuite­tu radi na stalnom unaprjeđen­ju svojih poslovnih procesa.

„Obzirom na to da su sigurnost i kvalitet proizvoda u fokusu same kompanije Vispak, ove godine je završena i IFS implementa­cija najviših zahtjeva međunarodn­og standarda za sigurnost i kvalitet hrane. Pored toga Vispak je ovu godinu krunisao i uvođenjem još jednog standarda i to ISO 14001 :2015, koji je samo još jedna potvrda da ova kompanija ulaže maksimalne napore, ne samo na unaprjeđen­je efikasnost­i svojih procesa i zdravstven­e sigurnosti proizvoda, nego i na utjecaj istih na okoliš i održivi razvoj“, istakla je prof.dr. Amela Semić iz Direkcije za standardiz­aciju AS Holding.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina