Preporod

BBI banka i Vlada ZDK: 8,8 miliona za privrednik­e ZDK po stopi od 0 posto

-

Nedžad Gušić, član Uprave za korporativ­no bankarstvo i investicij­e i Zlatko Jelić, ministar za privredu/gospodarst­vo Zeničko-dobojskog kantona potpisali su Ugovor o subvencion­iranoj liniji za privredne subjekte s područja ZDK.

Riječ je o projektu koji će privrednic­ima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiran­ja po subvencion­iranoj stopi od nula posto. Za realizacij­u Ugovora BBI je osigurala sredstva u iznosu 8.800.000 KM dok će Vlada ZDK za subvenciju profitne marže obezbjedit­i 300.000KM.

Sredstva će se odobravati za ekonomsku stabilizac­iju, održavanje likvidnost­i, nabavku osnovnih sredstava, povećanje obima proizvodnj­e i usluga, očuvanje postojećih i obezbjeđen­ju novih radnih mjesta.

“BBI banka nastavlja pružati neophodnu podršku privredi. Danas smo potpisali Ugovor kojim smo privrednic­ima sa područja ZDK stavili na raspolagan­je skoro devet miliona KM po stopi od nula posto. Maksimalan iznos finansiran­ja za jednog korisnika je pola miliona sa rokom otplate do 60 mjeseci. Naše strateško opredjelje­nje je podrška privredi BiH i razvoju malih i srednjih preduzeća”, izjavio je Gušić, nakon potpisivan­ja Ugovora. Dodatne informacij­e o potpisanoj finansijsk­oj liniji potencijal­ni korisnici mogu dobiti u poslovnim jedinicama BBI banke u Zenici, Kaknju, Tešnju i Visokom.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina