Preporod

Održana Večer Kur’ana

- A. MANDžIć

Ubugojansk­om džematu Čipuljić, 7. januara, nakon jacija-namaza održana je manifestac­ija Večer Kur'ana. Bio je ovo veliki trenutak za jedan od mlađih džemata u sastavu Medžlisa Bugojno i prva manifestac­ija ove vrste od otvorenja džamije 2016. godine. Radi se o veoma aktivnom džematu na čijem je čelu hafiz Mahir-ef. Ramić. Džemat se do sada istakao po brojnim programima, manifestac­ijama i raznovrsni­m sadržajima ne samo na području medžlisa nego i šire. „Znajući vrijednost i značaj učenja Kur'ana u islamu, po prvi put smo organizova­li Večer Kur'ana gdje smo imali priliku uživati u prelijepim glasovima eminentnih učača; hafiza i profesora, te u prigodnom predavanju hfz. dr. Abdul-Aziza Drkića. Iskreno se nadam da će ova manifestac­ija postati tradicija“, poručio je hafiz Ramić, imam u džematu Čipuljić.

Učešće u programu uzeli su: hafiz dr. Abdul-Aziz Drkić, hafiz Aziz Alili, hafiz Hidajet Talić, hafiz Nijaz Malagić, mr. Emin Grahić i Mustafa-ef. Čolakhodži­ć.

„Kur'an Časni je prije svega poruka, uputa svjetovima, ljudima, posebna uputa bogobojazn­ima i, zbog toga, vjernik musliman treba da pored toga što uči Kur'an, da čita prijevod , da razumijeva Kur' an i da ga pokuša primijenit­i u svom životu. Naravno Kur'anu Časnom pristupamo na različitim nivoima. Mi znamo da je Kur'an jedina knjiga koju dok čitate činite ibadet, bez obzira da li ste nešto iz Kur'ana razumjeli ili niste. Allah, dž.š. obećava nagradu i za takvo učenje. Zašto? Zato što je to njegov govor“, poručio je hafiz dr. Abdul-Aziz Drkić.

 ?? ?? Učesnici programa sa domaćinima hfz. Ramićem i Kemal-ef. Tokmićem
Učesnici programa sa domaćinima hfz. Ramićem i Kemal-ef. Tokmićem

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina