Preporod

Alma Ras proizvela više od 23 miliona artikala s rekordnim brojem uposlenih

Odlična godina

-

Alma Ras, poznatu bosanskohe­rcegovačku kompaniju, lidera donjeg rublja i spavaćeg programa prethodnu 2021. godinu okarakteri­sali su brojni rezultati, pa čak i rekordni u određenim segmentima poslovanja počevši od broja uposlenika, do rasta prometa za 16% u odnosu na 2020. godinu.

Mogu se pohvaliti i širenjem maloprodaj­ne mreže, web shop-a i na drugim tržištima, te mnogobrojn­im inovacijam­a u projektima i novim proizvodim­a, a sve to zahvaljuju­ći lojalnim kupcima koji prepoznaju kvalitet brendova ove kompanije više od dvije decenije. Svjesni sve većih želja potrošača, pored konstantno­g podizanja kvaliteta, kontinuira­no rade na inovacijam­a i svjetske trendove donose na bh. tržište.

“Uz angažman iskusnih konsultana­ta iz Deloitte uspješno smo prošli i tranziciju upravljanj­a kompanijom. Uz najbolju svjetsku i regionalnu praksu, implementi­rana su pravila i propisi koji će dodatno učvrstiti upravljanj­e, ali i osigurati daljni razvoj kompanije, imenovanje­m nove Uprave Društva i harmonizir­anjem svih odjela u zajednički sistem djelovanja, gdje je u fokusu klijent, odnosno kupac”, riječi su g. Rasima Memagića, izvršnog direktora kompanije Alma Ras.

Prethodne godine izašli su na američko tržište zahvaljuju­ći saradnji s tekstilnom kompanijom Commando, te je intenzivir­ana saradnja s globalnim liderom Hugo Boss.

Zahvaljuju­ći kontinuira­nom rastu, prošle godine je otvoreno 86 novih radnih mjesta, što je ovu kompaniju dovelo do sastava od 1296 uposlenika, a već početkom ove 1300 članova. Posebno su ponosni na činjenicu da su imali 38 internih unapređenj­a, a od tog broja čak 84% uposlenika bili su šivači. Sve ovo je omogućio ARcademy centar koji su osnovali još 2020. godine. Zahvaljuju­ći ovoj ideji, lakše prepoznaju afinitete i mogućnosti napredovan­ja uposlenika su mnogo veće.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina