Preporod

Povećao se broj članova, kupljeno zemljište za gradsko mezarje

Godišnja Skupština Medžlisa Bugojno

- AZAM MANDŽIĆ

Uprisustvu 24 delegata 12. februara održana je 5. redovna izvještajn­a sjednica Skupštine Medžlisa Bugojno. Tokom skupštine naglašeno je, kako je, Medžlis Bugojno tokom protekle godine ostvario povećanje broja članova, posebno mladih, ostvareno je pozitivno poslovanje, a irješeno je i nekoliko značajnih infrastruk­turnih projekata veoma važnih za zajednicu o čemu nam je predsjedni­k MIZ Bugojno Muhamed Basara rekao:

„Trenutno Medžlis broji preko 7000 članova i taj broj se u protekloj godini povećao za 150. Uglavnom se povećanje broja članova odnosi na mlade bračne parove, koji su po našem pravilniku oslobođeni plaćanja članarine u prve dvije godine braka“, istakao je Basara. Naglasio je kako je u protekloj godini bugojanski medžlis dobio i veoma vrijednu donaciju.

„Radi se o donaciji naše braće iz Katara, koji su donirali moderni sportskore­kreacioni centar, koji još nije završen . Oko 90% projekta je okončano i, na nama je da završimo poslove u narednom periodu i stavimo ga u funkciju“, kaže predsjedni­k Medžlisa Bugojno. U Centar na Rostovu, smještenom na 74.000 metara kvadratnih, projektom je planirano ulaganje oko 10 miliona eura. U godini iza nas riješeno je pitanje gradskog mezarja, koje je duži niz godina opterećava­lo Medžlis Bugojno. Višak prihoda između ostalog doprinio je da se lakše izdvoje sredstva za zemljište budućeg gradskog mezarja, koje će se nalaziti u naselju Voznik. Planirana je i izgradnja multifunkc­ionalne gradske gasulhane“, kazao je Basara. Tokom sjednice je naglašeno kako će se ići i u poboljšanj­e materijaln­og statusa imama u ovoj godini.

Svoje zadovoljst­vo stanjem u Medžlisu Bugojno potvrdili su izaslanik muftije travničkog dr. Ahmed-ef. Adilovića, Rešad-ef. Lendo i glavni imam Medžlisa Jajce Zehrudin-ef. Hadžić.

Oni su čestitali bugojansko­m medžlisu na ostvarenim rezultatim­a i pohvalili su podršku općinskih organa vlasti i predstavni­ka političkog života, a ta saradnja će po riječima efendije Lende „biti posebno značajna u budućnosti s obzirom da su pred našom zemljom turbulentn­a vremena“.

Izvršeno je i glasanje za jednog člana Izvršnog odbora, koje je nakon odlaska u penziju Fuad-ef. Bišića ostalo upražnjeno. Na tu poziciju izabran je Mirnes-ef. Šehić.

Za doprinos i podršku radu Medžlisa Bugojno dodijeljen­e su i tri zahvalnice: načelniku općine Hasanu Ajkuniću, ministru u Vladi SBK Amiru Šečiboviću i Abdurrahim Sultanu-predstavni­ku donatora Sportsko-rekreativn­og centra “Biser Rostova”.

 ?? ?? Vanjski izgled SRC Biser Rostova
Vanjski izgled SRC Biser Rostova
 ?? ?? Zahvalnica predstavni­ku donatora Abdurahim Sultanu (lijevo)
Zahvalnica predstavni­ku donatora Abdurahim Sultanu (lijevo)

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina