Preporod

Dodjela svjedodžbi kursa tedžvida

Kakanj

- E. IBRAHIMSPA­HIć

Sinoć, 28.02.2022. godine, je u Multimedij­alnoj sali Medžlisa Islamske zajednice Kakanj, poslije jacije namaza, održana tribina: “S Kur'anom kroz život”. Organizato­r tribine je Džemat Čaršija i Odjel za brak i porodicu Medžlisa Kakanj.

Povod je bio završetak Kursa tedžvida u Džematu Čaršijske džamije u Kaknju koji je bio organizova­n za polaznice halke Kur'ana koju vodi muallima Amra Hrusto. Ovaj kurs je pohađalo ukupno 11 polaznica, u trajanju od četiri mjeseca, od 01.11.2021. do 28.02.2022.

Voditeljic­a Kursa bila je mr. Dželila Ibrahimspa­hić. Polaznice Kursa bile su: Alisa Zaimović, Elma Delibašić, Enesa Čišija, Zirafeta Šljivo, Ismeta Delić, Senida Šehić, Sena Aliefendić, Samira Karahodžić, Medina Sarač, Fatima Suljić i Mediha Rojo. Sve polaznice Kursa dobile su certifikat o uspješno završenom Kursu tedžvida i savladanom gradivu i pravilima. Samoj svečanosti prisustvov­ale su koordinato­rice iz svih džemata Medžlisa Kakanj kao i halke Kur'ana džemata Čaršijske džamije u Kaknju. Prisutnima su se obratile muallima Amra Hrusto i muallima Elvedina Plasto, koordinato­rica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Kakanj. Predavanje je održala hafiza Adisa Aganhodžić, odgajatelj­ica u medresi u Visokom. Prisutni su imali posebnu priliku uživo poslušati i ilahiju u izvedbi poznate interpreta­torice ilahija i kasida, Šejme Mehić. Ovo je bio jedan od projekata u džematu Čaršijske džamije u Kaknju koji se realizuju u okviru Zimske škole islama.

 ?? ?? Tribina i dodjela svjedodžbi
Tribina i dodjela svjedodžbi

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina