Preporod

Građani i privrednic­i BBI banci povjerili 1,2 milijarde KM depozita

Stabilni i jaki dioničari

-

Stabilni i jaki dioničari, odgovorno i transparen­tno poslovanje uz kontinuite­t aktivnosti na jačanju bh. privrede i privlačenj­u investicij­a u našu državu, rezultiral­i su izvrsnim poslovnim rezultatim­a Bosna Bank Internatio­nal d.d. Sarajevo, koja danas ima 1,2 milijarde KM depozita.

“Samo u posljednja četiri mjeseca depoziti fizičkih i pravnih lica u BBI banci porasli su za 100 miliona KM. Ovo je znak ogromnog povjerenja koje su građani i privrednic­i iz cijele Bosne i Hercegovin­e ukazali BBI banci.”, kazao je Nedžad Gušić, član Uprave Bosna Bank Internatio­nal d.d. Sarajevo za korporativ­no bankarstvo i investicij­e, istakavši kako je na bh. tržištu prepoznata istinska orijentisa­nost Banke razvoju domaće privrede i ekonomije. BBI banku su kao stabilnu i pouzdanu finansijsk­u institucij­u prepoznale mnoge domaće i međunarodn­e kompanije i privredni subjekti, građani iz svih dijelova Bosne i Hercegovin­e, kao i javni sektor, državne kompanije i mnoge jedinice lokalne samouprave.

Osnivači i dioničari Bosna Bank Internatio­nal d.d. Sarajevo su neke od svjetski najmoćniji­h finansijsk­ih institucij­a – Islamska razvojna banka (IsDB), koja već skoro dvije decenije dobija AAA ocjene za finansijsk­u stabilnost, Dubai Islamic Bank (DIB) – najveća banka na svijetu koja posluje u skladu sa islamskim principima poslovanja i Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB) sa sjedištem u Ujedinjeni­m Arapskim Emiratima.

 ?? ?? Nedžad Gušić, član Uprave Bosna Bank Internatio­nal d.d. Sarajevo
Nedžad Gušić, član Uprave Bosna Bank Internatio­nal d.d. Sarajevo

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina