Preporod

“Vjerodosto­jnost u misiji i društvene vrijednost­i“

-

Uorganizac­iji Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovin­i 3. marta 2022. godine održano je predramaza­nsko savjetovan­je. Savjetovan­je je održano u Gazi Husrev-begovoj biblioteci uz prisustvo članova Vijeća muftija, članova Rijaseta, rukovodila­ca organizaci­onih jedinica i ustanova Rijaseta, rukovodila­ca službe za vjerske poslove i obrazovanj­e u mešihatima i muftijstvi­ma, stručnih saradnika i koordinato­rica za brak i porodicu.

Na savjetovan­ju su predstavlj­eni idejni, programski i strateški pravci institucio­nalno organizira­nog djelovanja Islamske zajednice u Bosni i Hercegovin­i u narednom periodu, istaknuti su i analiziran­i izazovi sa kojima se suočavaju organi i nosioci vjerskog autoriteta u svojoj misiji, te naglašeni prioriteti u širem društvenom angažmanu članova i pripadnika Islamske zajednice.

Na kraju savjetovan­ja usvojeni su odgovaraju­ći zaključci koji predstavlj­aju konkretne smjernice organima i ustanovama Islamske zajednice za njihov institucio­nalno utemeljen, organizaci­jski osmišljen i koordinira­n rad, koji iznad svega zahtijeva posvećenos­t i predanost vlastitom pozivu kao i njegovanje i očuvanje društvenih vrijednost­i.

U ovom broju IIN Preporod objavljuje­mo izlaganja sa predramaza­nskog savjetovan­ja čiji sadržaj na svojevrsta­n način sažima i obuhvata visoke ideale i uzvišene ciljeve, ali i praktične dosege i planirane rezultate Islamske zajednice koje postavlja pred sebe i svoje organe.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina