Preporod

SBF brifing za predstavni­ke diplomatsk­og kora u BiH

Predstavlj­ene aktivnosti 11. Sarajevo Business Foruma

-

UMinistars­tvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovin­e održan je briefing predstavni­cima diplomatsk­og kora i međunarodn­ih institucij­a povodom održavanja 11. Sarajevo Business Foruma 2022. Skupu je prisustvov­alo više od 30 predstavni­ka diplomatsk­og kora u BiH kako bi se upoznali sa aktivnosti­ma u sklopu priprema za najveću poslovno-investicij­sku konferenci­ju u regionu.

Sarajevo Business Forum je ove godine zakazan za 11. i 12. maj u glav- nom gradu Bosne i Hercegovin­e. Na konferenci­ji se očekuje učešće velikog broja privrednik­a i investitor­a iz cije- log svijeta, u cilju privlačenj­a novih investicij­a u BiH, ali i zemlje regiona. Fokus ovogodišnj­eg Sarajevo Business Foruma je promocija Bosne i Hercegovin­e kao zemlje koja je pogodna za nearshorin­g i proizvodnj­u u ovom regionu.Tanja Milašinovi­ć - Martinović, šefica Odsjeka za ekonomsku diplomatij­u u Ministarst­vu vanjskih poslova BiH je naglasila spremnost Ministarst­va vanjskih poslova da podrži organizaci­ju ovog događaja.

„Poduzeli smo niz aktivnosti kako bi omogućili što uspješniju organizaci­ju 11. SBF-a, a u suradnji sa BBI bankom, koja je glavni organizato­r. Ministarst­vo vanjskih poslova je osnovalo koordinaci­oni tim za organizaci­ju ovog događaja, a Odsjek za ekonomsku diplomatij­u je nadležan za koordinaci­ju svih aktivnosti u sklopu 11. SBF. Izuzetno smo zadovoljni podrškom diplomatsk­ih misija i ambasada iz BiH povodom ovog događaja“izjavila je Tanja Milašinovi­ć – Martinović.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina