Preporod

Medžlis Tuzla darovao 510 lektirnih naslova

- E.B.

Školske biblioteke osnovnih škola „Pazar“i „Centar“, te tuzlanske Gimnazije „Meša Selimović“bogatije su za 510 lektirnih naslova koje im je u srijedu 23. marta 2022. godine darovao Medžlis Islamske zajednice Tuzla. U pomenute tri tuzlanske škole upriličeni su prigodni programi u znak zahvalnost­i za darovane knjige i gest koji im je ukazan od strane Medžlisa Tuzla.

Glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović je zajedno sa saradnicim­a posjetio škole, susreo se sa čelnim ljudima, nastavnici­ma i učenicima ove tri škole.

U Osnovnoj školi „Pazar“riječima zahvale obratio se ovlašteni vršilac dužnosti direktora Samir Bajraktare­vić. Učenici su izveli priredbu koja je bila prva priredba izvedena u ovoj školi u posljednje dvije godine, što je ovaj dan učinilo posebno radosnim za sve koji su joj prisustvov­ali. Svakoj od tri pomnute škole darovano je po 170 lektirnih naslova. Darovani naslovi su većinom naslovi bosanskohe­rcegovački­h autora poput Nedžada Ibrišimovi­ća, Ćamila Sijarića, Nasihe Kapidžić Hadžić, Alije Isakovića, Nure Bazdulj-Hubijar, ali drugih autora čija djela se nalaze na spisku redovnih lektira osnovaca i srednjoško­laca. Medžlisu Tuzla su uručene zahvalnice od strane škola za ovu vrijednu donaciju.

 ?? ?? Projekat darivanja knjiga započeo je prošle godine
Projekat darivanja knjiga započeo je prošle godine

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina