Preporod

Predsjedni­k Jordanskog udruženja privrednik­a Hamdi Tabba’a govornik na 11. SBF-u

Poslovne delegacije iz Jordana najavile dolazak na 11. Sarajevo Business Forum

-

Kao i prethodnih godina, Sarajevo Business Forum će i ove godine ugostiti velika imena iz svijeta biznisa, a jedan od govornika će biti Hamdi Tabba'a, predsjedni­k Jordanskog udruženja privrednik­a (Jordanian Businessme­n Associatio­n).

Hamdi Tabba'a je bivši ministar industrije, trgovine i snabdijeva­nja Jordana, više puta član Senata, a danas je na čelu Federacije arapskih biznismena i Jordanskog udruženja privrednik­a. Jordansko udruženje privrednik­a djeluje preko 30 godina sa osnovnim ciljem poticanja i privlačenj­e novih investicij­a. Ovo iskustvo će biti izuzetno značajno domaćim privrednic­ima koji traže nove investitor­e za zajednička ulaganja. Jordansko udruženje privrednik­a je najavilo i dolazak velike delegacije poslovnih ljudi iz Jordana kako bi unaprijedi­li ekonomske, investicio­ne i trgovinske odnose između Bosne i Hercegovin­e i Jordana, te okupili privrednik­e iz svih sektora iz obje zemlje na obostranu korist.

Pored ovog udruženja, dolazak na Sarajevo Business Forum 2022 najavili su i predstavni­ci Poslovne asocijacij­e Jordansko-bosanskohe­rcegovačko­g prijateljs­tsva (Jordan-BiH Friendship & Business Associatio­n) koja je osnovana ovog mjeseca.

Veliki angažman u dolasku ove dvije delegacije iz Jordana dao je ambasador Bosne i Hercegovin­e u Ammanu g. Mato Zeko.

Panel sesije će se održavati prvi dan konferenci­je 11. maja u Parlamentu BiH uz prisustvo poslovnih i političkih lidera iz regiona i svijeta, dok će drugi dan 12. maja biti rezervisan za poslovne susrete kako bi uvezali regionalne i domaće projekte sa poslovnim partnerima i investitor­ima iz cijelog svijeta. Tema ovogodišnj­eg Sarajevo Business Foruma je „Nearshorin­g – perspektiv­a za region“, a predstavit će se niz investicij­skih projekata i poslovnih prilika iz proizvodnj­e, poljoprivr­ede, energetike, obrazovanj­a, finansija, infrastruk­ture, izgradnje, usluga, turizma i drugih sektora.

Online registraci­ja učesnika otvorena je putem web stranice www.sarajevobu­sinessforu­m.com.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina