Preporod

11. SBF dodjeljuje nagrade kompanijam­a i pojedincim­a za doprinos razvoju poduzetniš­tva u regionu

Otvorene nominacije za nagrade Sarajevo Business Bridge Awards 2022

-

Na web stranici Sarajevo Business Foruma otvorene su i nominacije za nagrade Sarajevo Business Bridge Awards 2022, a prijave mogu podnijeti pojedinci ili kompanije iz zemalja Jugoistočn­e Evrope. Kao i prethodnih godina, ove nagrade bit će dodijeljen­je kompanijam­a i pojedincim­a koji su svojim radom, inovativni­m idejama i zapošljava­njem mladih doprinijel­i razvoju poduzetniš­tva i investicij­ske klime u regiji.

U stručnom žiriju za izbor Sarajevo Business Bridge Awards su Stjepan Mesić, bivši predsjedni­k Republike Hrvatske, Zoran Zaev, bivši premijer Sjeverne Makedonije, Nijaz Hastor, vlasnik ASA Prevent grupacije i osnivač Fondacije Hastor, prof. Danica Purg, predsjedni­ca IEDC-Bled School of Management iz Slovenije i Selami Xhepa, predsjedni­k Evropskog Univerzite­ta Tirana.

Sarajevo Business Forum (SBF) će prestižna priznanja i nagrade – “Sarajevo Business Bridge Awards” dodijeliti na svečanoj ceremoniji prvog dana 11. SBF-a u Parlamentu BiH, a koja će se 11. maja 2022. godine održati uz prisustvo svjetskih i regionalni­h političkih poslovnih lidera.

Ove godine nagrade će se dodijeliti u pet kategorija, i to na način da kategorije obuhvate učešće malih i velikih kopanija, start-up komanija, ali i biznisa koji dugi niz godina posluju u regionu Jugoistočn­e Evrope. Pojedinci i kompanije će moći nominovati projekte u kategorija­ma: Novi biznis godine ili Poslovni potez godine, Biznis godine ili Preduzetni­k godine, Omladinski poslodavac godine ili nagrada za društveni uticaj, Inovator godine ili BH brend ambasador, te Investicij­a godine ili Razvojni projekat godine.

„Na ovaj način SBF daje podršku kompanijam­a i pojedincim­a, naročito kompanijam­a koje zapošljava­ju mlade, iskazuju jaku društvenu odgovornos­t i u današnje vrijeme pokazuju rast i stabilnost u poslovanju.“, izjavila je Alma Šljivo, koordinato­r programa nagrada 11. Sarajevo Business Foruma 2022.

Prijave za SBF nagrade 2022 otvorene su do 20. aprila ove godine putem stranice: https://sarajevobu­sinessforu­m.com/awards. Pojedinci, kompanije, te državne i javne institcije mogu nominovati vlastiti projekat ili poslati pojedinačn­u nominaciju za pojedinca ili kompaniju iz regiona.

Online registraci­ja učesnika 11. Sarajevo Business Foruma (SBF-a), koji će se održati 11. i 12. maja u Sarajevu, započela je sredinom marta. Svi koji su zainteresi­rani za učešće na najvećoj poslovno-investicij­skoj konferenci­ji u regionu, mogu se i dalje prijaviti putem web stranice www.sarajevobu­sinessforu­m.com. Na taj način postat će dio priče koja već jedanaesti put okuplja najznačajn­ije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta s ciljem prezentira­nja poslovnih prilika i mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovin­u i zemlje regiona. Tema ovogodišnj­eg Sarajevo Busines Foruma je “Nearshorin­g – perspektiv­a za region.”

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina