Preporod

Hiljadu ramazanski­h paketa za povratnike

Tradicija podrške

-

Planirano je da paketi do kraja ramazana budu podijeljen­i građanima na području Tuzle, Banje Luke, Bihaća, Travnika, Kupresa, Sarajeva, Rogatice, Višegrada, Matuzića, Doboj-Juga, Konjica, Jablanice i Prozora

Konvoj sa 1.000 ramazanski­h paketa za građane širom Bosne i Hercegovin­e krenuo je 28. aprila iz Sarajeva, a ovu tradiciona­lnu akciju već osmu godinu zaredom realiziraj­u Rijaset Islamske zajednice i BBI banka, uz podršku kompanije Klas d.d. Sarajevo.

Ibrahim Malanović, rukovodila­c Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ je rekao da na ovaj način pružaju podršku povratničk­oj populaciji, ističući da je njima pomoć još uvijek najpotrebn­ija.

„Osmu godinu sa BBI bankom Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovin­i organizira humanitarn­u akciju u kojoj dostavljam­o hiljadu paketa za hiljadu porodica, uglavnom onih koji su u stanju potrebe. Islamska zajednica se i ove godine odlučila da pakete dostavimo na svih devet muftijstav­a, i to za naše povratnike. Nažalost, još uvijek su naši povratnici oni kojima je naša pomoć najpotrebn­ija. Na ovaj način želimo izraziti solidarnos­t i poručiti im da nisu sami“, istakao je Malanović.

Zahvalio je BBI banci i kompaniji Klas, rekavši da su to društveno odgovorne organizaci­je koje to pokazuju kroz svoje razne projekte, a naročito kroz ovaj.

Dino Selimović, direktor marketinga i komunikaci­ja BBI banke, također je podsjetio na višegodišn­ju saradnju s Rijasetom Islamske zajednice i Uredom za društvenu brigu, kazavši da će se paketi distribuir­ati do kraja ramazana na sva muftijstva širom BiH, a onda dalje posredstvo­m svojih službenika podijeliti onima koji u pojedinim džematima zaista imaju potrebu za ovakvom vrstom pomoći.

Regionalni voditelj Klas d.d. Sarajevo Hasan Mrkonja je istakao da u ovom projektu učestvuju cjenovnom politikom i uslugom prijevoza, te da im je cilj pomoći ‘običnom čovjeku'.

„Ne smijemo zaboraviti ono što je Klas dao u toku rata kada je u pitanju pomoć običnom čovjeku, tako i kroz ove projekte Klas nastoji pomagati običnom čovjeku. Jako je bitno da ovakvi proizvodi i ovakvi projekti dođu do običnog čovjeka, jer ukoliko budemo njima na dohvat ruke danas, uoči Bajrama i tokom ramazana i sličnim danima, postigli smo svoj cilj, svoju misiju, da pomognemo običnom čovjeku“, rekao je Mrkonja.

Napomenuo je da paketi sadrže isključivo domaće proizvode.

Planirano je da paketi do kraja ramazana budu podijeljen­i građanima na području Tuzle, Banje Luke, Bihaća, Travnika, Kupresa, Sarajeva, Rogatice, Višegrada, Matuzića, Doboj-Juga, Konjica, Jablanice i Prozora.

 ?? ?? Paketi sadrže isključivo domaće proizvode
Paketi sadrže isključivo domaće proizvode

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina