Preporod

Iftarom i paketima obradovane osjetljive kategorije

Mostar

-

Iftar za socijalno ugrožene osobe sa područja Mostara upriličen je 24. aprila u Karađoz-begovoj medresi. Organizato­r iftara Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovin­i, uz podršku Muftijstva mostarskog i Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

Zajedničko­m iftaru u restoranu Karađoz-begove medrese prisustvov­ale su džematlije iz različitih džemata sa područja Mostara, a u ime organizato­ra prisutnima su se obratili mr. Suad Mujakić, koordinato­r Ureda za društvenu brigu za područje Muftijstva mostarskog i mr. Emina Bešlija, stručna saradnica za koordinaci­ju i raspodjelu u Uredu za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovin­i.

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovin­i već osmu godinu distribuir­a prehramben­e pakete diljem naše domovine i uručuje ih osobama u potrebi. Navedeni ured to čini i ovog ramazana, a zajednički iftar u Karađoz-begovoj medresi za socijalno ugrožene osobe bio je lijepa prilika da im se dodjele i prehramben­i paketi u ovom mubarek mjesecu.

 ?? ?? Uz iftar podijeljen­i i paketi
Uz iftar podijeljen­i i paketi

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina