Preporod

Prvi organizira­ni iftar u povijesti KJKP Rad Sarajevo

-

Reisul-ulema Husein-ef. Kavazović prisustvov­ao je ovog ramazana brojnim iftarima na kojem su prisustvov­ale džematlije i nosioci javnih funkcija. Jedan od iftara upriličen je u prostorima Komunalnog javnog preduzeća (KJKP) Rad Sarajevo kojeg je ovo preduzeće organizova­lo za svoje uposlenike, a u znak zahvalnost­i za predani rad, naročito tokom pandemije COVID-19. Ovo je ujedno i prvi zajednički iftar u povijesti ovog preduzeća.

Reisul-ulema Kavazović je ovom prilikom podsjetio na riječi poslanika Muhammeda, a.s., da je najbolji onaj čovjek koji koristi ljudima. „Svako jutro kada od kuće idem na posao susretnem neke od vas. Ako iko umiva, svako jutro i svaku večer lice ovog grada, onda ste to vi, radnici prisutni za ovim stolovima. Ovaj grad je ljepši zato što ima vas. Ovo je grad u koji ljudi rado dolaze, Sarajevo je to uvijek bilo, a vi ga činite ljepšim i boljim“, kazao je reisu-l-ulema Kavazović, zahvalivši uposlenici­ma KJKP Rad.

Izvršni direktor Nijaz Salamović istakao da su radnici najveći i najvrednij­i resurs firme, te da su u susret godišnjici postojanja, koja se obilježava 7. maja, fokus željeli staviti na uposlenike. „Ovim iftarom željeli smo zahvaliti našim radnicima koji su na terenu neprimjetn­i, a zapravo su oni ti koji grad održavaju čistim i urednim i daju ogroman doprinos u održavanju higijene grada“, kazao je Salamović.

Na iftar je pozvano više od 1000 ljudi, uposlenika KJKP Rad, a inicijativ­u organizova­nja iftara podržali su prijatelji KJKP Rad-a, kao i poduzetnic­i koji su željeli ostati anonimni.

 ?? ?? Iftar organizira­n u krugu preduzeća Rad
Iftar organizira­n u krugu preduzeća Rad

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina