Preporod

Motivi književnih djela Šefika Husagića

-

U“Kući solidarnos­ti” u Gornjoj Lipnici koja se nalazi u sklopu Centra za kulturu Tuzla, 14. aprila promoviran­e su tri knjige autora Šefika Husagića. O knjigama “Bljesak mjesečeve korone”, “Umijeće gladovanja” i “Vatre skrivenog blaga”, te o autoru i značaju njegovog književnog opusa, govorili su književnic­i Šimo Ešić, Zejćir Hasić, Mehmed Đedović i nastavnica Suzana Ostojić.

Mnogobrojn­i posjetioci ovog kulturnog događaja imali su priliku poslušati i odlomke iz romana koje je čitala učenica Monika Ostojić. Na kraju programa prisutnima se obratio i sam autor, koji je govorio o motivima i stvarnim događajima pretočenim u njegova književna djela.

Šefik Husagić rođen je i živi u Lipnici, gdje ga mnoge generacije učenika znaju kao skromnog i vrijednog nastavnika maternjeg jezika u Osnovnoj školi “Lipnica”. Objavio je sedam knjiga, od kojih su nagradom Fondacije za izdavaštvo pojedinih autora Federacije BiH nagrađeni romani “Umijeće gladovanja” (2020. godine) i “Vatre skrivenog blaga” (2021. godine).

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina