Preporod

Proučena hafiska dova Zejni Babić

U džematu Klokotnica - Polje (MIZ Doboj), 7. maja ove godine, održana je hafiska dova mladoj hafizi Zejni Babić. Ona je učenje hifza okončala krajem prošle godine, neposredno nakon diplomiran­ja na Medicinsko­m fakultetu u Sarajevu.

- (PREPOROD.INFO)

Uprisustvu hafiza, imama i džematlija, dobrodošli­cu na početku svečanosti poželio je glavni imam MIZ Doboj Ibrahim-ef. Halilović, a nakon proučenih odlomaka iz Kur’ana koje su proučili hafizi, prisutnim vjernicima obratio se i izaslanik reisul-uleme, muftija zenički hfz. Mevludin-ef. Dizdarević.

U svojoj poruci istakao je da iza velikih rezultata stoji samo veliki trud, te da su hafiske dove dokaz čestitosti našeg naroda.

Muftija je u ime reisul-uleme i Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH hafizi uručio diplomu, čestitajuć­i njoj, njenim roditeljim­a, kao i Medžlisu Islamske zajednice Doboj. Nakon učenja kratkih sura, dovu je proučio hfz. Mirnes Spahić, profesor kiraeta u Behram-begovoj medresi.

 ?? ?? Muftija hafiz Dizdarević je istakao da iza velikih rezultata stoji samo veliki trud, te da su hafiske dove dokaz čestitosti našeg naroda
Muftija hafiz Dizdarević je istakao da iza velikih rezultata stoji samo veliki trud, te da su hafiske dove dokaz čestitosti našeg naroda

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina