Preporod

Promoviran­a knjiga Rifeta Šahinovića

-

Uokviru manifestac­ije „Zavičaj dijaspori, dijaspora zavičaju“na platou Ferhat-pašine džamije u Banjoj Luci održana je promocija knjige „Ka razumijeva­nju Kur'ana“autora hfz. dr. Rifeta Šahinovića

Nakon riječi dobrodošli­ce moderatora prof. Ajdina Crnkića i riječi banjalučko­g muftije mr. Nusret-ef. Abdibegovi­ća, prisutne je s tematskim sadržajem upoznao Zuhdija Handanović, direktor Medrese „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“.

Govoreći o čovjekovom misijskom namjesništ­vu na zemlji, o čemu se zapravo govori na svakoj stranici Kur'ana, muftija bihaćki hafiz Kudić je naglasio kako je autor knjige nastojao napraviti korelaciju između prvog čovjeka i današnjeg modernog čovjeka, kao i uzrocima njihovih uspjeha i poraza u namjesništ­vu na zemlji. Na kraju se prisutnima obratio i autor knjige Šahinović osvrnuvši se na samo pisanje i važnost oslobađanj­a od svih prepreka koje sputavaju dublje razumijeva­nje tajni Kur'ana, te je naglasio da se Kur'an ne može shvatiti samo ljudskom pameću, već je za to potrebno i shvatanje kalbom - duhovnim srcem.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina