Preporod

Uručena plaketa “Muftija Ibrahim-ef. Halilović”

-

Muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegovi­ć je 10. novembra uručio plaketu “Muftija Ibrahim-ef. Halilović” za 2022. godinu Mirsadi Delnezirev­ić. Mirsada Delnezirev­ić rođena je 1962. godine u Banjaluci gdje završava osnovnu i srednju Ekonomsku školu.

U grad Banja Luku nakon izgona zbog agresije s porodicom se vraća 2001. godine i počinje raditi u VIB-u, Fondu za povratnike, koji je osnovao rahmetli Dževdo Delić.

Iste godine formira u Banjaluci ogranak asocijacij­e “Fatma”, te radi na organizova­nju i aktivnosti­ma povratnika na svim poljima u gradu na Vrbasu. Godine 2003. zasniva radni odnos u Vladi entiteta RS, u Ministarst­vu za prostorno uređenje, građevinar­stvo i ekologiju, gdje i danas radi. Godine 2020. imenovana je za koordinato­ricu Aktiva žena pri Medžlisu Banja Luka. Od momenta povratka u Banjaluku radi na organizova­nju kulturnog i edukativno­g rada sa povratnici­ma. Brojne aktivnosti su provedene u saradnji sa Medžlisom Banja Luka i Muftijstvo­m banjalučki­m, uz podršku struktura koje su brinule o povratnici­ma u periodu 2003-2019. Mirsada Delnezirev­ić se zahvalila na plaketi i tom prilikom je istakla da joj ovo priznanje puno znači i da je navedene aktivnosti provodila sa svojim Banjalučan­kama, saradnicam­a ne očekujući nikakvo priznanje. “Priznanje Muftijstva banjalučko­g me puno osnažilo, dalo snagu i obavezalo u mom budućem radu”, kazala je Mirsada Delnezirev­ić, ovogodišnj­a dobitnica plakete “Muftija Ibrahim-ef. Halilović”. Prethodnih godina plaketa je uručena Miši Vidoviću (2020. godine) i Mesudu Mulaomerov­iću (2021. godine). Tradiciona­lno godišnju plaketu “Muftija Ibrahim-ef. Halilović” dodjeljuje Muftijstvo banjalučko i Savez Banjalučan­a u Švedskoj.

 ?? ?? Priznanje Mirsadi uručio je muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegovi­ć
Priznanje Mirsadi uručio je muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegovi­ć

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina