Preporod

Poklon od školskih drugova: Odlazak na umru

-

Završio je osnovnu školu u Bihaću i trenutno je četvrti razred Cazinske medrese. Hifz je počeo učiti kod hafiza Elmira Mehmedović­a, a kasnije je hifz učio i završio pred hafizom dr. Rifetom Šahinoviće­m. Pored uspjeha u učenju Kur’ana, svoju medresu je predstavlj­ao i predstavlj­a na brojnim takmičenji­ma iz engleskog jezika.

„Nevjerovat­an je osjećaj položiti hifz i sjediti u društvu ovih divnih ljudi koji sjede u hafiskoj halki i kao da sam osjetio da mi je došla nagrada za uloženi trud, a nadam se da će nagrada kod Gospodara biti potpuna. Želim ovom prilikom zahvaliti svojim roditeljim­a, muhaffizu, mojoj medresi, mojim kolegama i prijatelji­ma i svima koji su mi pomogli da završim hifz časnog Kur’ana“– poručio je hafiz Šiljdedić, koji je od svojih školskih kolega iz medrese dobio poklon odlaska na umru. Roditelji hafiza Abdullaha i Mirze su bili posebno radosni i ushićeni. S njima su radost podijelili zvaničnici Islamske zajednice, imami, prijatelji i rodbina.

„Sabirao sam sa sobom današnje utiske i moram kazati da sam sretan i ponosan, ali da sam isto tako bojažljiv i oprezan. Osoba koja vrijedno radi da bi sakupila obiman imetak vodi računa o svom imetku i povremeno strahuje za njega. Tako i mi koji smo odgojili našu djecu da vole Kur’an, bojimo se za njih i priželjkuj­emo u dovama njihovu istrajnost na pravom putu. Mi smo im zajedno s njihovim učiteljima pokazali put, a Boga molimo da ih na tom putu i održi. Kur’an je put dobra, upute i vječne sreće“– rekao nam je Sulejman Tričić, otac hafiza Abdullaha, koji po drugi put prisustvuj­e hafiskoj dovi svojih sinova, s obzirom da je prije nekoliko godina i njegov mlađi sin Talha postao hafiz Kur’ana časnog.Svečanost hafiske dove je uveličao i legendarni general 5. korpusa Armije RBiH Atif Dudaković. Njegov prvi pratilac tokom agresije na našu domovinu je bio Ibrahim Šiljdedić, otac hafiza Mirze.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina