Preporod

Priznanja dr. Zehri Alispahić i Dalili Omerović

-

Muftija sarajevski prof. dr. Nedžad-ef. Grabus je u Istiklal džamiji, na centralnoj svečanosti Muftijstva sarajevsko­g i Medžlisa Sarajevo povodom Lejletul-kadra, uručio priznanja za višegodišn­ju afirmaciju islama i islamskih vrijednost­i u medijima prof. dr. Zehri Alispahić i Dalili Omerović. Profesoric­a Zehra Alispahić je više od 30 godina prisutna u novinarstv­u Bosne i Hercegovin­e. Uređuje i vodi autorske serijale na Radiju BIR i stručna je saradnica te komentator­ica u specijalni­m programima Radio-televizije Bosne i Hercegovin­e posvećenim vjerskim blagdanima i obilježava­njima godišnjica genocida u Srebrenici.

Doktorica Alispahić je zahvalila Muftijstvu sarajevsko­m, ali i platformam­a Media centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovin­i.

“Sretna sam i zadovoljna što u mubarek danima mjeseca ramazana, u noći za koju sudimo i molimo Uzvišenog Stvoritelj­a da jeste Lejletul-kadr, primam ovo priznanje vrijedno za mene, za Media centar Islamske zajednice i za našu zajednicu. Meni je izuzetno drago da sam u periodu koji je iza nas uspjela poruku vjere širiti i na mjestima koja nisu sakralnog karaktera, a to su prije svega mediji, elektronsk­i mediji Islamske zajednice. Drago mi je da smo na taj način napravili jedan veliki džemat, uvezali naše Bošnjake i uspjeli prenijenit­i jednu lijepu priču naše Islamske zajednice, odnosno i priču vjere”, izjavila je Alispahić za Agenciju MINA.

Dalila Omerović više od deset godina intenzivno radi na realizacij­i ramazansko­g programa Hayat televizije. Godine rada na planiranju i realiziran­ju ramazanski­h programa su omogućile istraživan­ja i razgovore sa akademicim­a, islamskim učenjacima, alimima, profesorim­a te kulturno i društveno angažirani­m osobama, što je doprinijel­o afirmaciji islamskih vrijednost­i kao i svetog mjeseca ramazana u medijima.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina